Kabić (© Star sport)
Kabić (© Star sport)

Vojvodina sve jača, konačno Uroš Kabić

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 13:17

“Bjeković se još nije oporavio”, kaže trener Radoslav Batak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pre deset dana fudbaleri Vojvodine nadigrali su Novi Pazar u Novom Sadu (2:0) u poslednjem kolu osnovnog dela Mozzart Bet Superlige i odbranili peto mesto, a već prva runda plej-ofa donosi reprizu tog susreta. Iako znaju koliko je teško da se dva puta zaredom savlada isti protivnik, Novosađani veruju da mogu do novog trijumfa, kojim bi prvi put u prolećnom delu šampionata vezali dve pobede (subota, 16.00, TV Arena Sport 10).

Izabrane vesti

Novi-stari protivnik je pred nama. Imam običaj da kažem da je najbitnija prva utakmica, ali to znači da smo imali jedan dobar period i uspešan niz, što je zasluga svih zajedno u klubu. Očekujem da kontrolišemo susret kao što je bilo i prošli put, da od starta budemo opasni po gol. Verujem da neće ništa biti isto i zato moramo da zaboravimo šta je bilo u prethodnom meču. Trebalo bi da uđemo mirne glave i motivisano u meč, kako bismo osvojili sva tri boda i vezali dve pobede posle dužeg vremena”, rekao je Radoslav Batak.

Šef stručnog štaba Vojvodine dodaje da se ne domaći opuštaju nijednog trenutka, bez obzira na dobre rezultate.

“Biće do kraja veoma teško, ali trenutno to dobro podnosimo. Svi igrači znaju da i ostale ekipe imaju dobar niz, pobeđuju, ne možemo da se opustimo, predahnemo i uživamo u lepim stvarima koje donose povoljni rezultati. Svesni smo toga i tako smo se pripremali i ove nedelje, radili smo maksimalno i verujem da će to biti dovoljno za pobedu”.

Batak je poručio da Vojvodinu tradicija obavezuje da uvek ima pobednički karakter i da se uspešno nosi sa pritiskom.

Ponikao sam u ovom klubu sa velikom tradicijom, koji je dva puta bio šampion u staroj Jugoslaviji, a uz to par put u jakoj konkurenciji Zvezde, Partizana, Hajduka i Dinama takođe bio u borbi za sam vrh. To sve donosi pritisak, ali Vojvodina zaslužuje pobednički mentalitet. Navijači i svi u klubu treba da se podsete veličine Vojvodine”.

U prethodnom susretu sa Pazarcima Vojvodina je u drugom poluvremenu igrala sa dvojicom napadača, što je odmah dalo rezultat, pa su Novosađani za kratko vreme postigli dva pogotka. Vošin strateg ističe da će tu mogućnost razmatrati i pred ovaj meč.  

Danas imamo još jedan trening i videćemo kako stoje stvari. Igrači su svesni kakav potencijal posedujemo, šta bi trebalo da radimo kad imamo loptu, a šta kad je izgubimo. Sve opcije su u opticaju, i sa jednim i sa dvojicom napadača, a za šta ćemo se odlučiti zavisiće od trenutne forme, kao i od rezultata i razvoja događaja tokom same utakmice”.

U međuvremenu kadrovska situacija u taboru Lala se popravila, konačno će Vojvidina moći da računa i na talentovanog Uroša Kabića.

Bjeković se još nije oporavio, ima problem sa stopalom. Kabić je odradio skoro sve treninge, osim jednog kondicionog, 90 odsto je spreman i moći ćemo da računamo na njega u nastavku. Svi ostali su spremni, ali u finišu sezone uvek su prisutne te mikro-traume, kako ih nazivaju doktori, odnosno manje povrede. One nekad traju nedelju, a nekad dve ili tri. Međutim, kad se uđe u utakmicu i kad se zagreju igrači, taj bol se ne oseća”, završio je trener Stare dame, Radoslav Batak.



tagovi

FK VojvodinaUroš Kabić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara