Dragoljub Zbiljić (©Star Sport)
Dragoljub Zbiljić (©Star Sport)

Vojvodina umiva Karađorđe za reprezentaciju i jesenju polusezonu igra u Bačkoj Topoli

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.06.23. | 14:57

“Da nisam došao u klub, doživeli bismo sudbinu Radničkog iz Niša. Smena Milana Rastavca bila najteža odluka”, poručuje predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić

Kao što je ranije najavljeno, Vojvodina će kvalifikacije za Ligu konferencije igrati u Bačkoj Topoli na TSC areni, ali će novosadski klub na istom mestu najverovatnije provesti i ceo jesenji deo naredne sezone Mozzart Bet Superlige.

Razlog je rekonstrukcija stadiona Karađorđe, a kako u razgovoru za Mozzart Sport otkriva predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić, cilj je da stadion u novom ruhu zadovoljava najviše UEFA standarde. Što znači mogućnost da u Novom Sadu igra reprezentacija, ali i da Voša u Srpskoj Atini bez problema može da igra sve evropske utakmice, pa čak i grupnu fazu Lige šampiona. Brojni radovi na stadionu trebalo da počnu vrlo brzo, a predviđeno je da radovi na terenu traju 90 dana.

Izabrane vesti

“FSS je donator za radove na terenu i zahvaljujem im se na tome ovim putem, jer su obezbedeili neophodna sredstva. Radi se nova drenaža, postavljaju se grejači terena, kao i najsavremenija hibridna trava. Spekulišemo da bi sve to moglo da se završi do 15. oktobra, ali računamo da će se odužiti i zbog vremenskih uslova, tako da ćemo najverovatnije celu jesen igrati na TSC Areni. Takođe, Grad Novi Sad je obezbedio više od 2.000.000 evra za sređivanje zapadne tribine, lože i da se napravi zgrada za medije. Uradićemo sve ono što je neophodno da se zadovolje najviši UEFA standardi, ta kategorija četiri, kako bi mogla ovde da igra reprezentacija, a i kako bi Vojvodina mogla da igra grupnu fazu u svim evropskim takmičenjima”, kaže Zbiljić za Mozzart Sport.

Predsednik novosadske Stare dame poručuje da stadion TSC-a ima sjajne uslove, ali da nije baš siguran koliko će se oni snaći u novom okruženju. Ali opet uz visoke ambicije.

“Mali je problem što ćemo igrati na TSC Areni... Stvarno je to lep stadion, odlična je podloga, ali ipak igramo van svog mesta. Videćemo kako ćemo da se snađemo u jesenjem delu, pa ćemo da doziramo ambicije, ali sigurno je da je cilj jedno od prva tri mesta. Naravno, sa idejom da napadnemo i titulu”.

Zbiljić ističe da su prošle sezone ostvarili minimum očekivanja i da je najvažnije da su izborili izlazak na evropsku scenu, posebno imajući u vidu tešku situaciju koju je zatekao po samom dolasku u klub.

“Prošle godine smo uspeli da zaustavimo slobodan pad kluba. Da nisam došao lično ja sa ovim ljudima, doživeli bismo sudbinu Radničkog iz Niša i borili se u baražu za opstanak u ligi. Odgovorno stojim iza ovoga što pričam. Posle godinu dana napravili smo jedan veliki temelj za kuću koju zidamo dalje. Fudbalski klub je bio u teškoj finansijskoj situaciji, o svemu tome nismo mogli da govorimo u medijima. Uspeli smo sve to da saniramo i ispunili smo minimum očekivanja za ovu sezonu, a to je peto mesto. Igraćemo kvalifikacije za Ligu konferencije i veoma je važno što smo se vratili na evropsku mapu”.

Pratile su Vošu oscilacije u igri tokom cele sezone, pa je bila neminovna i smena šefa stručnog štaba Milana Rastavca kojeg je zamenio Radoslav Batak.

“Nisu bila toliko velika očekivanja u ovoj sezoni, malo su to pojedini mediji pogrešno preneli, a malo i javnost neprecizno slušala. Rekao sam da idemo na titulu u mom mandatu, koji traje do 2026. godine. I ove sezone ćemo napasti titulu, jer ja kao kao predsednik jednog od najvećih sprskih klubova i najstarijeg superligaša nikako ne mogu da kažem da idemo na drugo mesto. Bili smo trezveni tokom cele sezone, a najteža odluka bila je smena Milana Rastavca, kojeg sam video kao dugogodišnje rešenje, ali nešto je zapelo i morali smo to da uradimo. Radoslav Batak ima puno poverenje uprave. Moram to da kažem, jer vidim da se nešto šuška po tom pitanju. On sa svojim stručnim štabom nastavlja da vodi ekipu. Očekivali jesmo malo više, ali nisam nezadovoljan sezonom. Ovo je povratak Vojvodine na velika vrata i u ovoj ‘nultoj’ sezoni to je bio možda i naš maksimum”.

Zbog lošeg koeficijenta, Vojvodina kreće već od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Prvi čovek Lala ističe da će uspeh u Evropi zavisiti umnogome od žreba, ali gaji optimizam.

“Ima tu dosta ozbiljnih imena koji su nam potencijalni rivali. Ako nas pogleda žreb, možemo da odemo daleko. Moramo da odigramo maksimalno što možemo, ali mislim da uz podršku navijača možemo da dođemo do tog četvrtog kola kvalifkacija, a tada šta bude, bude”, zaključio je prvi čovek Vojvodine Dragoljub Zbiljić.



tagovi

Dragoljub ZbiljićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara