Aleksa Vukanović postiže gol na Banovom brdu (© MN Press))
Aleksa Vukanović postiže gol na Banovom brdu (© MN Press))

Vojvodina zna šta je čeka, zato želi da skupi što više bodova pred TSC, Zvezdu i Partizan

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 10:12

Novosađani igraju sa Železničarom, kao prethodnicom teškog rasporeda (15.00, TV Arena Sport 10)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Prate Vošinu igru oscilacije u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige, ima i uspona i padova, ali na „Karađorđu“ je konstanta. Novosađani jesu izgubili prvu ovosezonsku utakmicu kod kuće, kada ih je savladao Partizan (0:2), ali posle toga je usledio niz od pet pobeda u Novom Sadu. Redom su padali Radnički iz Niša (3:2), kragujevački Radnički (2:1), Javor (2:1), IMT (2:1) i Radnik (3:0). Ekipa Ranka Popovića želi da nastavi trijumfalni niz, a predstojeći rival im je debitant u takmičenju, Železničar iz Pančeva (15.00, TV Arena Sport 10).

Izabrane vesti

Stara dama je izraziti favorit i sve osim celog plena bi bio neuspeh. Vojvodina je u prošlom kolu skliznula sa pobedničkog koloseka na Banovom brdu, gde je remizirala sa Čukaričkim (2:2), iako je od trijumfa delilo malo više od pet minuta. Lale su uhvatile zalet pobedom u Kupu Srbije nad gradskim rivalom Novim Sadom (2:0), te na krilima tog slavlja žele da zabeleže novu recku u prvenstvu. Železničar jeste autsajder u Novom Sadu, ali bi trebalo imati u vidu da su Pančevci nedavno promenili trenera (otišao Aleksandar Linta, a stigao Nenad Mijailović) i posle te šok terapije vezali dve pobede u šampionatu.

Nema sumnje da će novajlije u elitnom rangu želeti da se nadigravaju sa Vošom. U prethodnom prvenstvenom meču, Stara dama je demonstrirala snažan napadački potencijal, kada su sa dva brza gola u uvodnom delu meča nokautirali Radnik (3:0). Sličan blickrig ponovili su i protiv Brđana u Beogradu, ali su olako ispustili kapital od dva gola prednosti iz rane faze meča, da bi i u utakmici kupa opet u roku od svega pet minuta dva puta tresli mrežu protivnika, samo što su pogoci protiv Novog Sada došli u finišu meča. Nema dileme da će Lale nastojati da već u prvom poluvremenu završe glavni deo posla, kako bi posle imali luksuz da mirno privedu utakmicu kraju. Ako ćemo realno, to je Vojvodini retko polazilo za rukom ove sezone, jer i kada je pobeđivala, to su bile mahom neizvesne završnice, a ne rutinske pobede. Upravo jednu takvu zabeležili su protiv fenjeraša Radnika u poslednjem susretu u Srpskoj Atini, te navijači Stare dame veruju u novi ubedljiv trijumf protiv trenutno pretposlednje ekipe na tabeli.

Predstoji nam važna utakmica, ima specifičnu težinu, protivnik je vezao dve pobede, promeno trenera i sistem igre. Uz poštovanje prema njima, moramo da ostanemo fokusirani na ono što radimo. Ekipa raste iz meča u meč, vidi se tečnost u igri i prepoznaju se detalji onoga što radimo. Voleo bih da budemo na nivou kao protiv Novog Sada, kada 90 minuta nismo prestajali da mislimo na pobedu i da je tražimo. To je nešto čemu ćemo da težimo“, rekao je šef stručnog štaba Lala Ranko Popović.

Novosađanima posle ovog susreta predstoji paklen raspored: najpre gostuju TSC-u, potom dočekuju Crvenu zvezdu, a onda idu na noge Partizanu. Stoga je još veća važnost susreta sa Pančevcima, jer bi pobedom poboljšali bodovni saldo i uhvatili zalet za teške ispite u predstojećem periodu.

Voša ima kadrovskih problema. Trener Popović neće moći da računa na povređene Normana Kembela i Mateusa Indija, od starta bi trebalo očekivati Uroša Nikolića. U tom slučaju, Dejan Zukić će, verovatno, igrati povučenije, a po krilima će delovati Andrija Radulović i kapiten Filip Malbašić. U špicu će se naći Aleksa Vukanović, koji je u sjajnoj golgeterskoj formi, te će i danas predstavljati glavnu opasnost po gol Pančevaca.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Rosić, Đorđević – Milosavljević, Zukić – Radulović, Nikolić, Malbašić – Vukanović.

MOZZART BET SUPERLIGA – 14. KOLO:

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

15.00: (1.45) Vojvodina (4.50) Železničar Pančevo (7.00)

15.30: (2.40) Čukarički (3.30) TSC (3.00)

19.30: (2.30) Voždovac (3.30) Radnički Niš (3.20)

Ponedeljak

15.00: (5.70) Novi Pazar (3.80) Partizan (1.63)

17.00: (2.30) Spartak Subotica (3.35) Radnički 1923 (3.15)

18.30: (2.30) Napredak (3.35) IMT (3.15)

19.00: (2.40) Mladost Lučani (3.35) Javor (2.90)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FK VojvodinaAleksa VukanovićRanko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara