Igor Duljaj (©Starsport)
Igor Duljaj (©Starsport)

Voleo bih da pre nego što odu, igrači osete kako je dati gol i otrčati ka Jugu

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 11:48

„Ne vidim Partizan bez navijača, to jedno bez drugog ne ide“, kaže trener Igor Duljaj

Ponovo je Partizan visio iznad ambisa ili bolje reći, visio je sa Krova, ali je projektil Aranđela Stojkovića u 92. minutu meča sa Voždovcem (3:2) sačuvao crno-bele u šampionskoj trci.

Novo kolo je već koliko sutra, pretposlednje pred plej-of, a na stadion u Humskoj dolazi uzdrmani Novi Pazar. I dok je pobeda izborena na tako šokantan način podigla atmosferu u taboru Partizana, trener Igor Duljaj ima jednu žal: što na jugu u nedelju (20.00) ponovo neće biti nikoga.

Izabrane vesti

„Ulazimo u utakmicu sa malo više optimizma posle pobede izborene na onaj način protiv Voždovca. Pokazali smo da i kada je teško, ekipa se ne predaje. Klub je izašao u susret, hvala mu, što će sutra ulaz biti besplatan. Želeo bih da bude dosta naših navijača, koji su ponovo pokazali da su nam stvarno potrebni“, počeo je Duljaj.

I nastavio u istom smeru.

„Imam veliku želju da kada igrači Partizana postignu gol, otrče ka našem jugu! Da se vrate naši navijači, to nam je izuzetno važno. Ne vidim Partizan bez navijača, to jedno bez drugog ne ide. Mnogo sam tužan zbog toga. Znam koliko igračima znači. Voleo bih da pre nego što neki odu, da osete tu draž, energiju, kada posle gola krenu ka jugu“.

Stadion na voždovačkom Krovu poneo je doneo spektakularan meč i šokantnu pobedu Partizana, kao jesenas protiv IMT-a (3:2). Mogao bi to da bude preko potrebni udarac adrenalina za prilično trome i usporene crno-bele ovog proleća.

„Ja stojim iza igrača Partizana. Pošteno rade, vole klub bez obzira na to jesu li skoro došli ili su duže tu. Osećaju dres. Možemo da im zamerimo neki put na nekim greškama koje ne smeju da se događaju, ali ne možemo da im zamerimo da ne daju maksimum. Čak i kada je negativan rezultat, ni sad protiv Voždovca, nisam čuo zvižduk, loš komentar. Mnogo nam je značio baš ovakav gol kakav je dao Aranđel, probudile su se uspomene iz prošle godine kada smo se u poslednjim trenucima vraćali iz „mrtvih“ i osvajali tri boda“.

Iako je Partizan dobio meč protiv Voždovca, svestan je i Duljaj da je igra daleko od željene.

„Uspeli smo da se vratimo, istina možda nismo briljirali što se igre tiče u poslednjih nekoliko utakmica. Teško je igrati konstantno dobro i pobeđivati. Nama je najvažniji rezultat. Ono što je dobro, Partizan postiže golove. Nije lako dati tri gola Voždovcu na njegovom terenu. Ali, ne smemo da zatvaramo oči, pogotovo ja, jer pojavljuju se greške u odbrani. Potrebno nam je vreme koje sad nemamo, igramo na svaka tri-četiri dana. Važno je greške uvideti, raditi na njima da se ne ponavljaju“.

Pazarci stižu u Humsku sa timom u kojem je pregršt igrača koji su što kao seniori, što kao juniori nosili dres Partizana. Jedan se, naravno, ističe među njima – Adem Ljajić.

„On je igrač poteza, svi znamo njegovu karijeru. Na prošloj utakmici je postigao tri gola. Ne zna se da li je bolji momak ili igrač. Fantastična osoba sa fantastičnim fudbalskim kvalitetima. Imaće motiv da ponovo igra na stadionu Partizana. Ne samo on, nego i drugi koji su bili u Partizanu: Suma, Bojat, Petković, Momčilović... Očekujem dobar fudbal, otvorenu igru. Zato još jednom pozivam navijače da dođu u što većem broju, potrebni su nam“, poručio je Igor Duljaj.


tagovi

FK PartizanIgor DuljajMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara