Volfzburg uzeo Šlagera

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.19. | 19:44

Aktivirana izlazna klauzula...

Još jedan Austrijanac ide u Bundesligu! I to jedan od najboljih. Ksaver Šlager (21), poslovođa RB Salcburga i mlade reprezentacije Austrije sve je dogovorio sa Volfzburgom, koji je pristao da plati otkupnu klauzulu za odličnog vezistu. U Šlagerovom ugovoru stajalo je da klub koji Austrijancima iskešira 12.000.000 evra može da ga vodi. 

Tako je Vlolfzburg za relativno male pare dobio ozbiljno pojačanje na kome je insistirao novi trener Oliver Glasner. Bivši šef struke LASK-a odlično poznaje Šlagera iz austrijske Bundeslige, pa nema dileme da će vrlo dobro znati kako da na najbolji način iskoristi njegove kvalitete.  

Izabrane vesti

Ugovor će biti parafiran čim se mladi vezista vrati sa EP u Italiji. 

Za Ksavera Šlagera ranije ovog meseca interesovanje su pokazivali RB Salcburg i Borusija Menhengladbah, u kojoj od ovog leta šefuje doskorašnji trener Salcburga Marko Roze, ali izgleda da je Volfzburg bio najbrži ili prosto najizdašniji kada su primanja igrača u pitanju. 

Otkako je Roze otišao iz Salcburga ovo je peti izlazni transfer tog kluba. Pre Šlagera klub iz Mocartovog grada napustili su Štefan Lajner (Menhengladbah), Munas Dabur (Sevilja), Frederik Gulbradsen (slobodan igrač) i Hanes Volf (RB Lajpcig).

Zarada Salcburga za sada iznosi 40.000.000 evra. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara