Jovanović u akciji iz koje je savladao Borjana (©MN Press)
Jovanović u akciji iz koje je savladao Borjana (©MN Press)

Voli Zvezdu, ali voli i da joj daje golove: Saša Jovanović o majstoriji protiv Borjana (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.03.21. | 13:01

Napadač Mladosti u sedam utakmica protiv crveno-belih pet puta bio strelac

Ubedljivo je Crvena zvezda u subotu slavila protiv gostiju iz Lučana (4:1), ali majstorski pogodak Saše Jovanovića za vođstvo Mladosti ne bi smeo brzo da padne u zaborav. Sjajno je 29-godišnji Lazarevčanin istrčao kontranapad, bio brži od Kange i Gajića, a onda hladnokrvno bocnuo loptu preko Milana Borjana.

Iako je pored sebe imao saigrača Miloša Cvetkovića, odlučio se na potez koji mnogi ne bi smeli da izvedu protiv golmana koji već sezonama unazad uteruje strah protivničkim napadačima ne samo na domaćoj, već i međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

U razgovoru za Mozzart Sport ispričao je Jovanović da to nije bio unapred smišljen potez, već trenutak inspiracije.

"Nisam to planirao ili uvežbavao. Trčao sam kontru, video da se ubacuje Cvetković koji me je zvao, ali sam pretpostavio da će Borjan kao iskusan i najbolji golman u ligi da ide na to da odigram ka saigraču, To i jeste po pravilu u takvim situacijama, ali pošto sam video da je dosta izašao, u poslednjem trenutku sam odlučio da ga lobujem. Bogu hvala, ušla je. Predivan gol, ali nema jačinu, izgubili smo 4:1", iskreno je konstatovao Cvetković.

Njegov gol bio je u 34. minutu, a već do poluvremena domaćin je preokrenuo na 3:1.

"Zvezda je pokazala kakav je tim, potpuno zasluženo su nas pobedili i možemo samo da im čestitamo. Mi smo dali sve od sebe, neke golove smo olako primili, ali ne može se mnogo protiv Zvezde, koja pokazuje kvalitet i igrama u Evropi".

Jovanović se zimus vratio u srpski fudbal posle epizoda u Španiji i Saudijskoj Arabiji.

"Imao sam ugovor još šest meseci sa Al Fatehom, ali nisam više mogao bez porodice. Klub mi je izašao u susret, dobio sam dozvolu da odem, a gde ću drugo nego u svoju Mladost, gde sam se afirmisao".

Tim iz Lučana nije dobro počeo drugi deo sezone. Ima samo jednu pobedu, ali je zbog jesenjih zaliha na četiri boda od zone ispadanja.

"Dobra nam je liga, možda smo malo ranije počeli jer su bili zaleđeni tereni, ali tako je kako je, morali smo da se prilagodimo. Malo slabije smo ušli u drugi deo, ali dižemo formu i siguran sam da ćemo ostati u ligi. Treniramo dobro i nadamo se najboljem. Bitno je da u svaku utakmicu uđemo 100 odsto, da igramo kao prvih pola sata protiv Zvezde, kada smo se odlično branili i pretili iz kontri. Lično mi mnogo znači ovaj gol, u osam kola nisam bio strelac, imao sam samo jednu asistenciju, a navikao sam na golove u dresu Mladosti. Verujem da je došao u pravom trenutku i da će ih biti još do kraja sezone".

Saša Jovanović slavi gol na Marakani (©MN Press)Saša Jovanović slavi gol na Marakani (©MN Press)

Nije ovo bio prvi put Jovanoviću da zatrese mrežu Crvene zvezde. U sedam duela protiv kluba za koji navija čak pet puta je bio strelac. Nije (dosad) imao sreću da obuče crveno-beli dres, iako je kao 18-godišnjak bio na Marakani na probi, a kasnije se još dvaput dovodio u vezu sa transferom u Zvezdu, ali je očigledno veoma motivisan kada igra protiv voljenog kluba.

"Nisam nikad krio da sam navijač Zvezde, znaju svi oko mene koliki. Imao sam veliku želju da dođem, ali nisu se poklopile kockice i ostaje žal za tim. Svakako sam ostao navijač Zvezde, ali na terenu uvek imam veliki motiv jer je to naš najbolji klub. Na meni je da dajem golove i igram dobro za svoj tim, a da li će stići poziv sa Marakane, stvarno ne razmišljam o tome", ističe Jovanović za Mozzart Sport.

--------------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100%

za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------------------------------------------------

Nisu u Ljutice Bogdana, ali dobre igre odvele su u ga 2017. u Španiju, u redove drugoligaša Kordobe.

"Prva sezona tamo je bila odlična. Namestio sam devet golova i stiglo je interesovanje iz Primere, od Espanjola, a kasnije i od Ueske kada je ušla u viši rang. Španci vole takav tip igrača kao što sam ja, brz po krilu. Bilo mi je lepo u Kordobi, ali je klub upao u finansijsku krizu, a pošto je stigla ponuda iz Saudijske Arabije, morao sam da idem. Teška srca. Posle šest meseci sam se vratio, Al Fateh mi je izašao u susret kada je stigao poziv Deportivo La Korunje. Pričao sam sa predsednikom i rekao mu da je to velika prilika za mene, tako da su me pustili na pozajmicu", prisetio se kapiten Mladosti.

Na Rijazoru, ipak, nije bilo kao što se nadao.

"Deporivo je veliki klub. Pre mog dolaska igrao je finale za ulazak u Primeru protiv Majorke, imali su 2:0 iz prve utakmice, pa izgubili 3:0 u gostima. Imali smo dogovor da me otkupe ako uđemo u Primeru, ali nisu se stvari dobro razvijale. Ja sam, ipak, pozivna ličnost i gledam na to kao veliko iskustvo. Isto tako i za period proveden u Arabiji. Bilo je to još jedno veliko iskustvo za mene. Tamo su odlični uslovi, dobri tereni, ali je mnogo drugačiji život. Bio sam bez porodice, zbog čega sam i rešio da se vratim".

Mladost ga je dobila do kraja sezone, ali ne isključuje mogućnost da ostane i duže.

"To je moja druga kuća, lepo se osećam u Lučanima, samo da nas krenu malo rezultati i biće sve dobro", zaključuje Jovanović.


tagovi

Saša JovanovićMladost LučaniFK Crvena zvezdaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara