Ekipa AEK-a (©Reuters)
Ekipa AEK-a (©Reuters)

Volos je za AEK kolos

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 20:32

Kiks Atinjana na kraju jeseni

Tradicije su tu da se ruše. Osim za AEK. On svoju nastavlja da neguje: desetu sezonu zaredom crno-žuti nisu uspeli da dobiju utakmicu poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva.

A, na papiru su imali lakši posao nego ikad. U Atinu je stigao Volos, tim koji u sedam poslednjih kola nije osetio slast pobede. Nije ni večeras, ali je zagorčao život AEK-u, kojem je 2:2 skoro kao poraz, jer na odmor odlazi sa osam bodova manje od lidera Olimpijakosa.

Izabrane vesti

Meč je obilovao golovima, šansama na obe strane, ali i crvenim kartonima. Dva su dobili domaći, koje je sve više hvatala nervoza kako su shvatali da ovo nije njihova noć, a jedno isključenje „zaradili“ su i gosti.

AEK je dobro otvorio meč, već u 3. minutu je poveo golom Tankovića i to kao da je imalo kontraefekat na Atinjane. Ostatak prvog poluvremena potpuno je pripao Volosu, koji ne samo što je preokrenuo preko Ferarija i Varde, nego je promašio još dve-tri velike prilike. Bartolo je izluđivao odbranu crno-žutih, pa ne samo što je asistirao kod drugog gola, nego je i sam u 23. minutu promašio kolosalnu šansu.

Potpuno neobjašnjiv je gol koji je Volos primio u 70. minutu, za 2:2. Sve u šesnaestercu gostujućeg tima je izgledalo kao utakmica dva odelenja prvog razreda osnovne škole, gde je „more“ igrača šutnulo loptu, a ona nije mogla da ode dalje od metra. I nekako, na sto jada, Ansarifard je uspeo da je sa peterca preturi preko crte i donese bod AEK-u.

Igralo se dugo, do 98. minuta, ali Atinjani nisu uspeli da dođu do novog pogotka. Volos je ostao za njih velik kao kolos...

GRČKA SUPER LIGA - 13. KOLO

Subota

Panetolikos - Smirnis 0:1 (0:1)

OFI - Aris 0:3 (0:2)

Nedelja

Olimpijakos - AEL Larisa 5:1 (2:1)

PAOK - Panatinaikos 2:1 (1:1)

Ponedeljak

Pas Janina – Asteras  2:2 (1:1)

AEK – Volos  2:2 (1:2)



tagovi

GrčkaVolosAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara