Filip Malbašić (Star sport)
Filip Malbašić (Star sport)

Voša hoće Malbašića, Španci spremni za rastanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 19:30

Radi se na povratku krilnog napadača u Novi Sad

Još jedno zvučno pojačanje je naciljala Vovodjina.

Kako Mozzart sport saznaje, Lale žele da vrate nekadašnjeg prvotimca Filipa Malbašića (29).

Izabrane vesti

On je trenutno pod ugovorom sa španskim drugoligašem Burgosom ali bi uskoro moglo da dođe do rastanka.

Da se nešto kuva, potvrđuju i vesti iz Španije. Malbašić je igrao za Burgos na prva dva prijateljska meča u pripremnom periodu i čak dao gol protiv Luga, ali ga juče u trećem pripremnom duelu protiv Valjadolida nije bilo u sastavu. Ubrzo je stiglo i pojašnjenje.

„Malbašić verovatno ide iz kluba. Sportski direktor je bolje informisan o tome. On i igrač su u pregovorima i verovatno će se dogovoriti. Zato smo u zajedničkom interesu doneli odluku da Filip ne igra protiv Valjadolida kako ne bismo rizikovali povredu“, rekao je Burgosov trener Hulijan Kalero.

Malbašić ima još godinu dana ugovora, a lokalni mediji pišu da će otići ili na pozajmicu ili kao slobodan igrač posle sporazumnog raskida ugovora. O tome se trenutno prgovara... Ne otkrivaju ime kluba, ali prema našim saznanjima, u pitanju je Vojvodina.

Malbašić je već bio član Lala od januara 2016. do avgusta 2017. godine i za tih godinu i po dana je na 70 mečeva dao 28 golova i zabeležio osam asistencija. Voša ga je tada dovela iz Hofenhajma čiji član je bio tri i po godine posle transfera iz Rada za 1.200.000 evra.

Ipak, u Nemačkoj se nije nametnuo i nije dobio priliku ni da debituje za Hofenhajm. Išao je na pozajmice u Partizan i Lehiju iz Gdanjska gde se nije naigrao da bi potom u Novom Sadu oživeo karijeru.

Vojvodina ga je lansirala ka Španiji gde je u prethodnih pet godina igrao za Tenerife, Kadiz i od prošle zime za Burgos. Za polusezonu u Burgosu je odigrao 11 utakmica i nije se upisao u strelce. Najbolje partije je pružao u dresu Tenerifea za koji je odigrao 103 utakmice i dao 19 golova.

Igra na poziciji desnog krila i mogao bi da bude veliko pojačanje za Vojvodinu koja je ovog leta odradila prilično dobar prelazni rok što se vidi i po rezultatima u Mozzart Bet Superligi Srbije na početku sezone.



tagovi

Filip MalbašićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara