(©Star Sport)
(©Star Sport)

Voša ima novo čudo od deteta, zainteresovani su Arsenal, Totenhem, Lester…

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.20. | 10:20

I još jedan premijerligaš

Vojvodina je nepresušan izvor talenata. Kakva god da je situacija u klubu, ko god da je foteljama ili na klupi, Vošina škola neumorno štanca talente i lansira ih kroz prvi tim. Dovoljno je pogledati spisak igrača koji su u prethodnih desetak godina prošli kroz školu novosadske Stare dame: Tadić, Gaćinović, Sergej Milinković Savić, Radoja, Aleksić, Ivanić, Pankov, Babić…

U svakom trenutku Voša ima nekog bisera kojeg se novosadska publika nije čestito ni nagledala, a već su na njega oko bacili bogatiji i moćniji klubovi. Već su tokom ove sezone mnogi van granica Srbije čuli za talentovanog vezistu Mirka Topića, a sada je zasijala još jedna zvezdica u taboru Lala.

Izabrane vesti

Reč je o talentovanom vezisti Dejanu Zukiću (19). Za njega se čulo i do Engleske, pa ostrvski tabloidi pišu da Zukića sa pažnjom prate Arsenal, Totenhem, Lester i Sautempton.

Momak rođen u Bačkom Jarku je prošao sve Vošine mlađe kategorije, a u prošloj sezoni je debitovao za prvi tim, da bi u ovoj postao jedan od bitnijih igrača poletnog tima Nenada Lalatovića. Vošin strateg polako dozira minutažu mladog veziste i ove sezone ga uglavnom ubacuje sa klupe. Zukić je igrao na 28 od ukupno 32 meča Vojvodine u ovoj sezoni, a na većini (24) je ulazio sa klupe. Postigao je i šest golova u prvenstvu i kupu.

Skauti mnogobrojnih evropskih klubova među kojima su i oni iz milanskog Intera su pratili Zukića ove sezone, a interesovanje za njega je pokazao i Olimpijakos. Sa Ostrva stiže glas da su četiri pomenuta premijerligaša zainteresovana, a da je najviše od njih zagrizao Totenhem čiji emisari su Zukića okarakterisali kao naslednika Sergeja Milinkovića Savića zbog stila igre i univerzalnosti da pokriva više pozicija.

Ne navode se nikakvi detalji eventualne ponude, a Zukićev ugovor sa Vojvodinom traje još tri godine što značui da klub sa Karađorđa nije primoran da ga proda ovog leta. S obzirom na rezultate Voše ove sezone i Lalatovićevu reputaciju rada sa maldim igračima, neminovno je da bi ostanak Zukića makar još jednu sezonu bio svima od koristi i da bi vrednost mogla dodatno da mu skoči. 


tagovi

Dejan Zukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara