Voša je ozbiljno loša! Čuka ima zlatno dete – Marka Rakonjca

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 19:51

Brđani trijumfom u Novom Sadu praktično osigurali treće mesto i Evropu – 2:1

Otišao je Slavoljub Đorđević, problemi u Novom Sadu su ostali. Vojvodina će imati silne probleme u nastojanju da se domogne plej-ofa Superlige, jer ni promena trenera nije donela željeni epilog. Novi šef stručnog štaba Stare Dame Dragan Radojičić neće po dobrom pamtiti debi na klupi matičnog kluba. Bez obzira na inicijalno vođstvo iz penala, Vojvodina je apsolutno nadigrana u jednom od derbija Superlige. Čukarički je i igrački i rezultatski potukao domaćina na Karađorđu uz sjajan autorski rad mladog napadača gostiju Marka Rakonjca.

Pisali smo već da na Banovom brdu više ne priča niko o prodatom Đorđu Jovanoviću. Razlog je mladi centarfor koji je još jednom demonstrirao da ima sve reference potrebne modernom špicu. Opet je kao protiv TSC demonstrirao vrhunsku skok igru, poput ostrvski napadača je u 78. minutu zaplivao kroz vazduh i doneo Brđanima ceo plen. Verovatno i plasman u Evropu.

Izabrane vesti

Bio je to peti pogodak dečaka koji se svojevremeno kalio u redovima IMT-a u drugom delu sezone. Dokaz da će Čukarički ozbiljno dobro profitirati kada odluči da Rakonjca pusti u inostranstvu.

Imalo je ove večeri da šta da se vidi u Novom Sadu. Meč je počeo neopreznim igranjem ruke Srđana Mijailovića koji je poklonio Vojvodini penal i vođstvo u režiji Bojana Matića. Dugo je sve slutilo da će Novosađani prekinuti crnu seriju od četiri uzastopna poraza, mada su Brđani bili jako opasni u prvom delu.

U nastavku je Emil Rockov spašavao kada god je mogao. Uspeo je da odbrani udaracv Kajevića. Spasa mu nije bilo posle dobre akcije Stefana Čolovića, kada je Marko Rakonjac prebacio loptu na drugu stativu, a tamo bio najprisebniji Ndijaje. Nastavila je Čuka da napada, držao je Rockov u životu Vošu. Ali je i iskusni golman prilično loše reagovao u 78. minutu, mada to ne umanjuje klasu Marka Rakonjca.

Do tada vrlo rezervisana Vojvodina počela je da napada. Neverovatno šta je promašio iskusni Stefan Đorđević, dok je udarac Kabića u dalji ugao odbranio Petrović.

SUPERLIGA SRBIJE – 28. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:1 (1:0)

/Vukić 29, 76 - Ilić 78/

Subota

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 0:0

Napredak - Voždovac 1:3 (0:1)

/Melunović 51 - Lasickas 20, Ćirković 47, Pantović 85/

Vojvodina - Čukarički 1:2 (1:0)

/Matić 27 pen - Ndijaje 51, Rakonjac 78/

Nedelja

14.00: (1,78) Spartak Subotica (3,60) Novi Pazar (4,70)

16.00: (1,75) Mladost Lučani (3,60) Metalac (4,90)

18.30: (1,05) Crvena zvezda (20,0) Kolubara (45,0)

Ponedeljak

17.00: (20,0) Radnik Surdulica (9,00) Partizan (1,12)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Marko RakonjacStefan ČolovićBojan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara