Radost igrača Vojvodine (©Star sport)
Radost igrača Vojvodine (©Star sport)

Voša leči rane kraj Nišave i u 100. okršaju s Radničkim traži povratak na evropski put

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.03.22. | 09:52

Bitka za četvrto mesto Superlige danas na Čairu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle tri uzastopna poraza, fudbaleri Vojvodine skliznuli su sa četvrte pozicije koja garantuje izlazak na evropsku scenu, a prestigao ih je Radnički iz Niša zbog bolje gol-razlike. Povratak u pobednički ritam i na poziciju koja vodi u Evropu, Stara dama tražiće danas na Čairu u 27. kolu Superlige upravo protiv Radničkog, direktnog konkurenta za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije (17.00, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

Ovo će biti jubilarni 100. okršaj između Nišlija i Novosađana, a možda i utakmica koja može odlučiti ko će dobiti poslednju ulaznicu za kvalifikacije za Evropu. Radnički je prolećni deo sezone otvorio porazom od Partizana, potom zabeležio tri nerešena rezultata, a u prošlom kolu upisao prvu prolećnu pobedu nad Kolubarom. Trenutno ekipa sa Nišave ima isti broj bodova kao i Voša, ali su na poziciji iznad zbog bolje efikasnosti.

Povratnik u Vošin dres Milan Lazarević veruje da im je u prethodnim mečevima nedostajala sportska sreća i da će koliko danas pokazati da zaslužuju mesto koje vodi u Evropu.

U prošlom kolu protiv TSC-a nismo imali sreće, kao i u dve utakmice pre toga kada smo igrali sa igračem manje. Nadam se da će nam se to vratiti u ovom derbiju protiv Radničkog. Delimo sa njima to četvrto mesto po broju bodova i zato ćemo ući veoma motivisano i čvrsto u utakmicu. Svi veoma dobro znamo koliko je ovo značajan meč. Sigurno su nas malo poremetila ta tri vezana poraza, ali verujem da ćemo pokazati svoj kvalitet i napraviti pozitivan rezultat. Smatram da je sve u našim rukama i da ćemo danas dokazati da zaslužujemo to četvrto mesto“, kaže desni bek Lala za Mozzart Sport.

Lazarević je dete Voše, a posle avanture u dresu letonske Liepaje, odlučio je da ponovo zaduži dres novosadske Stare dame.

Pošto mi je istekao ugovor, ponudili su mi da produžim saradnju na još dve godine. Međutim, pojavilo se interesovanje Vojvodine još letos. Tada nažalost nije došlo do transfera, ali zato jeste sada. Veoma mi je drago što sam se vratio, ovde se osećam najprijatnije jer sam dete Voše. Mislim da sam doneo dobru odluku jer Vojvodina je ozbiljan klub. Odavde se opet mogu otisnuti negde drugde i verujem da istovremeno ja mogu pomoći Vojvodini, a i ona meni. Nadam se da će u nastavku sezone biti više uspešnih rezultata i da ćemo se vratiti u onaj ritam kojim smo otvorili prolećni deo“.

17.00: (2,45) Radnički (3,25) Vojvodina (2,95)

Na pet utakmica zabeležio je dve asistencije, u pobedama protiv Napretka i Metalca. Kaže da je svojim učinkom zadovoljan i veruje da će i ekipa uskoro pokazati pravi kvalitet.

Mislim da imamo jako kvalitetnu ekipu i da ne bi trebalo da se dovodi u pitanje ta četvrta pozicija. Rezultati iz prethodna tri meča nikako ne daju pravu sliku jer jednostavno nismo imali sreće. Nismo uspeli da postignemo nijedan gol, a iskreno mislim da su naši napadači jedni od kvalitetnijih u ligi i da, ne računajući Zvezdu i Partizan, u ostalim ekipama nema tako dobrih igrača. Verujem da ćemo izboriti kvalifikacije za Evropu, a zatim i tamo pokazati da imamo kvalitet. Samo je potrebno malo vremena da stvari dođu na svoje mesto, a već u plej-ofu očekujem da budemo mnogo bolji. Što se tiče mog učinka, zadovoljan sam. Zabeležio sam dve asistencije i želim da nastavim u ovom ritmu u nastavku prvenstva. Verujem da će se i cela ekipa dići nakon ove krize i da ćemo pokazati karakter isto kao što smo to učinili u Gornjem Milanovcu, kada smo pobedili nakon preokreta“, zaključio je Milan Lazarević.

Tradicija u međusobnim duelima je na strani Lala. Stara dama je zabeležila 44 pobede, 25 puta su kao pobednici izlazile Nišlije dok je 30 puta bilo nerešeno. Poslednji duel u jesenjem delu sezone na Karađorđu završen je remijem 1:1. Gol za Radnički tada je postigao Lazar Arsić dok je strelac za Vošu bio Mirko Topić.

SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

14.30: (2,10) Proleter NS (3,10) Radnik (3,90)

17.00: (2,45) Radnički (3,25) Vojvodina (2,95)

19.00: (2,05) Čukarički (3,45) TSC (3,60)

Nedelja

13.00: (2,20) Kolubara (3,30) Radnički Kg (3,40)

14.30: (1,13) Partizan (8,50) Napredak (19,0)

19.00: (2,15) Voždovac (3,30) Spartak (3,50)

Ponedeljak

14.00: (2,30) Novi Pazar (3,30) Mladost (3,15)

15.55: (14,0) Metalac (6,75) Crvena zvezda (1,20)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

FK VojvodinaRadnički NišSuperligaMilan Lazarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara