Luis Fernandez (©WislaKrakov/Starsport)
Luis Fernandez (©WislaKrakov/Starsport)

Voša naciljala još jedno evropsko pojačanje – Visla koči dolazak Luisa Fernandeza

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 11:19

Milan Rastavac ga dobro poznaje iz Grčke

Najavili su novi rukovodioci Vojvodine da planiraju da u toku ovog, četvorogodišnjeg mandata napadnu i beogradske večite rivale, da li će se to i desiti rano je reći, ali da je novosadska Stara dama u ovom prelaznom roku ambicioznija nego ranije – nema nikakve sumnje. U prilog toj tezi i još jedno ime na spisku potencijalnih pojačanja: prema informacijama Mozzart Sporta na meti je ofanzivac Visle iz Krakova Luis Fernandez.

Reč je o momku koji je profesionalnu karijeru počeo u Deportivu iz Korunje, ali kada je pomogao klubu da se 2014. domogne Primere slali su ga na pozajmice u Lugo i Uesku posle čega je raskinuo ugovor, pa karijeru produžio u Alkoronu, Mursiji, a zatim posle još jedne epizode na Rijazoru stigao do Asterasa gde je i upoznao aktuelnog trenera Vojvodine Milana Rastavca.

Izabrane vesti

To su mi bile i najbolje godine, u prvoj sezoni 11 golova, u drugoj sedam, ali treba reći da ga je baš Rastavac povukao sa mesta centarfora prvo na polušpica, pa na krilo, zatim i na poziciju ofanzivnog veznog koju bi verovatno igrao u Novom Sadu.

Pod pretpostavkom da uopšte dođe, jer pita se Visla u koju je Fernandez stigao u januaru nakon šestomesečne avanture u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na početku je u Poljskoj igrao redovno, na devet utakmica dao tri gola i namestio jedan, ali pred finiš sezone ga nije bilo na terenu. Nije tajna da je Visla u finansijskim problemima, sećate se svi da ih je pre koju godinu spasavao i Kuba Blažčikovski, prošle sezone su ispali u drugu ligu, pa Fernandez ne želi da ostane u Krakovu.

Visla pak nije spremna još da ga pusti, ozbiljno računaju na 28-godišnjeg fudbalera u nameri da se ekspresno vrate u Ekstraklasu, ali nezadovoljnog fudbalera niko ne može da zadrži. Vojvodina sa Fernandezom već ima načelan dogovor, čeka se Visla. Nije toliko ni do para koliko do toga da li će Fernandez uspeti da ubedi poljski klub da ga pusti.

Podsetimo, Vojvodina je ovog leta već dovela Iva Barajea, Nemanju Nikolića, Lazara Carevića, Radomira Milosavljevića i Mamadua Traorea. Iz prva dva kola ima maksimalnih šest bodova. I sasvim je jasno da je ozbiljna u nameri da se vrati u sam vrh Mozzart Bet Superlige.



tagovi

Visla KrakovLuis FernandezFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara