Fudbaleri Vojvodine (Star Sport)
Fudbaleri Vojvodine (Star Sport)

Voša počela pripreme za nastavak sezone: Ambicije nepromenjene - izlazak u Evropu i napad na Kup

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 16:56

„Želimo da se tokom priprema dobro uigramo, da sve dođe na svoje i da ovo bude Vošino proleće. Verujem da će i Vojvodina igranjem u Evropi doprineti srpskom fudbalu“, poručuje kapiten Novosađana Stefan Đorđević

Današnjom prozivkom i treningom na SC „Vujadin Boškov“, fudbaleri Vojvodine započeli su pripreme za prolećni deo sezone. Lale će do 12. januara trenirati u Novom Sadu, a zatim će već tradicionalno dvonedeljnu, drugu fazu priprema obaviti u Turskoj. Na spisku igrača na koje šef stručnog štaba Milan Rastavac računa u narednoj polusezoni našli su se svi igrači koji su završili i jesenju polusezonu, izuzev Vlade Noveskog koji je pre par dana pojačao Voždovac. Na prozivci se iz opravdanih razloga nisu pojavili Veljko Simić i Mirko Topić, koji sređuju papirologiju zbog poziva za prijateljsku utakmicu koju naša reprezentacija igra u Americi protiv Sjedinjenih Američkih Država krajem januara, kao i Senegalac Iv Baraj, koji tek danas dolazi u Srbiju.

Takođe, na prozivci se, između ostalih, pojavio i talentovani Jovan Milošević, oko čije se budućnosti vodila velika saga u prethodnom periodu.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Stare dame Milan Rastavac izložio je plan priprema za nastavak sezone.

„Pre svega mi je drago što su igrači uradili onaj deo koji je trebalo da urade tokom ove pauze. Imamo nivo spremnosti na koji možemo dalje da nadograđujemo. Na početku najviše imamo testiranja, medicinska, motorička i tako dalje. Prvo ćemo završiti taj deo, kako bismo imali sve neophodne parametre za nastavak trenažnog procesa. Bićemo ovde do 12. januara, a onda putujemo na pripreme, gde ćemo odigrati šest kontrolnih utakmica. Vraćamo se 27. januara iz Turske i spremamo se za nastavak prvenstva“, poručio je Rastavac.

Vojvodina dosad nije angažovala nijedno pojačanje u zimskom prelaznom roku, a dolazak novajlija zavisiće od eventualnih odlazaka.

„Za sad je situacija takva kakva je... Videćemo još kako će se dalje razvijati. Ja i dalje mislim da će biti i nekih odlazaka, pa ćemo u zavisnosti od toga povlačiti naredne poteze“.

Za Vošu je karakteristična tradicionalno dobra saradnja sa omladinskom školom, pa je i ovog puta seniorskom timu priključeno sedam omladinaca: Stefan Bukinac, Vanja Apostolovski, Lukijan Abadžija, Uroš Paunović, Milan Kovačev, Luka Drobnjak i Dragan Kokanović.

„Priključili smo grupu omladinaca da trenira sa nama. Želimo da nastavimo kontinuitet dobre saradnje sa omladinskom školom. Naravno, oni treba da se dokažu i bore za svoje pozicije i minutažu. Takođe, jedan deo njih će ići sa nama na pripreme u Tursku“, istakao je Rastavac.

Kapiten Stare dame Stefan Đorđević poručuje da su ambicije iste kao i na početku sezone, a to je izlazak na evropsku scenu i napad na pehar Kupa.

“Najbitnije je da sad nemamo povređenih igrača. Čekamo još par igrača da se priključe, koji su danas odsustvovali iz opravdanih razloga. Trojica igrača dobila su poziv za reprezentaciju (prim.aut. Nikola Čumić, Veljko Simić i Mirko Topić), što nije mala stvar za Vojvodinu. Naše ambicije su jasne, postavljene na početku sezone, a to je izlazak u Evropu i da pokušamo da osvojimo to treće mesto. Znamo šta ono donosi. Naravno, i u Kupu imamo velike ambicije i smatram da imamo veliku šansu. Vojvodina je već pokazala da Kup može da se osvoji“.

Đorđević veruje da će se nakon ovih priprema kockice posložiti i da će ovo biti Vošino proleće.

„Ove pripreme su jako važne i zbog toga što su neki igrači dolazili u jeku sezone, kasnije su se priključili i to je razlog što prethodnu polsuezonu možda nismo završili baš onako kako smo želeli. Bez obzira na to, i dalje smo u igri. Neće biti lako, ove sezone je dosta kvalitetna liga i svako svakog može da pobedi... Želimo da se uigramo u Antaliji, da sve to dođe na svoje i da ovo bude jedno lepo Vošino proleće. Verujem da će u narednom periodu igranjem u Evropi i Vojvodina doprineti srpskom fudbalu“, optimističan je na početku priprema levi bek Novosađana Stefan Đorđević.


tagovi

FK VojvodinaMilan Rastavacpripreme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara