Jeličić, Baraj, Rastavac i Jeličić (©FK Vojvodina)
Jeličić, Baraj, Rastavac i Jeličić (©FK Vojvodina)

Voša predstavila pojačanja, Rastavac samouveren: Ideja je dinamičan i dominantan fudbal, najveće breme ja nosim

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.07.22. | 13:11

Strateg Lala ambiciozan pred početak prvenstva, predstavljene novajlije Baraj i Traore, Jeličić produžio ugovor

Lale veoma ambiciozno ulaze u novu sezonu Mozzart Bet Superlige. Nakon završetka, Novosađani su krenuli u remont igračkog i trenerskog kadra i svi u taboru Stare dame veruju da će pod komandom Milana Rastavca klub dostići nekadašnje visine. U kontrolnim utakmicama su se pokazali veoma dobro, završili ih bez poraza, sa svega dva primljena pogotka. Ipak, sad sledi prvi pravi test. Vojvodina će u derbiju prvog kola nove sezone na „Karađorđu“ od 20 časova dočekati ekipu Napretka (nedelja, TV Arena Premium 3, besplatan ulaz).

Šef stručnog štaba Milan Rastavac kazao je da je glavni cilj da Voša ove sezone igra atraktivan fudbal, što bi samo po sebi donelo rezultat.

Izabrane vesti

Krajnji cilj ne mogu da kažem u ovom momentu. Osnovna ideja jeste da pokažemo da znamo da igramo dinamičan, atraktivan, dominantan fudbal. Ako to napravimo, onda nema razloga ničega da se bojimo, jer to jednostavno mora doneti rezultat“, kazao je Milan Rastavac na konferenciji za medije.

Veliki deo javnosti najvećim pojačanjem Voše u ovom prelaznom roku smatra upravo novog stratega. Rastavac je poručio da mu to imponuje i da je spreman da ponese najveći deo odgovornosti.

Drago mi je što je to tako. Došao sam u klub znajući da će dobar deo tereta pasti na moje ime. Međutim, smatram da sam dovoljno zreo i spreman, ali i da su ostali u klubu u stanju da ostvare sve naše ambicije. To breme biće podeljeno na sve nas, ali naravno najveći deo toga nosim ja. Drago mi je zbog toga jer je to u stvari izraz poverenja“.

Osvrnuo se na početak prvenstva i izneo očekivanja od pojačanja.

Mi svakako uživamo u treninzima, pripremama, ali ono najlepše je u stvari takmičenje i prvenstvo pred nama. Prva utakmica sama po sebi nosi specifičnu težinu, kao nešto neizvesno, gde se još nameštamo da odgovorimo zahtevima takmičenja. Naš cilj je da idemo u susret problemima i da odgovorimo na njih na najbolji mogući način. Mislim da smo uradili dobar deo posla za ovih par nedelja. Očekujem od starih igrača da podignu nivo i pokažu sposobnosti koje dosad nisu, a od novih da donesu nešto što je timu nedostajalo u prethodnom periodu. Upravo zato su i dovedeni“.


Očekuje da u prvom meču protiv Napretka njegovi igrači pokažu da su glavni na svom terenu.

Napredak će sigurno kad dolazi na megdan Vojvodini pokušati da pruži maksimalan otpor. Međutim, na nama je da pokažemo da smo gospodari svoje kuće. Tako treba da se ponašamo od prvog koraka koji napravimo na terenu, a kad izađemo sa terena posle utakmice. Što se tiče naše igre, očekujem da igramo moderan, agresivan fudbal, koji ljudi vole da gledaju i zbog čega dolaze na utakmice“.

Kada je reč o prelaznom roku, istakao je da je to proces u kojem se postepeno gradi tim.

Oformili smo otprilike tim da možemo ući u takmičenje. Očekujem da vremenom dođemo do nekih novih zaključaka. Mislim da će biti i odlazaka i dolazaka. Ne možemo odjednom da rešimo sve probleme i da dostignemo nivo da smo prezadovoljni...To je proces koji podrazumeva povlačenje pametnih poteza, kako u ovom prelaznom roku, tako i u dva naredna“.

Vojvodina ove sezone ne igra kvalifikacije za evropska takmičenja. Rastavac poručuje da to ima i prednost i mana, kada je reč o uticaju na prvenstvo.

Ekipe koje igraju kvalifikacije za veći broj igrača obezbediće takmičarske utakmice, koje donose ono što se ne može napraviti kroz treninge. Zato mislim da će u prvom delu to biti njihova prednost. Međutim, u drugom delu, kad dođe zamor, mislim da ćemo mi ostali biti u nekoj prednosti u odnosu na njih“, zaključio je trener Stare dame Milan Rastavac

PREDSTAVLJENI BARAJ, TRAORE I JELIČIĆ

U Staru damu u ovom prelaznom roku stigla su i dva internacionalca – Iv Baraj i Mamadu Traore, koji su se malo kasnije priključili ekipi na pripremama u Sloveniji. Iv Baraj se najbolje snalazi na krilnim pozicijama, a u Vošu je stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa Belenensešom.

Klub je uradio sve kako bi me doveo. Nisam od onih koji pričaju mnogo nego neko ko sve najbolje od sebe pokazuje na terenu“, kazao je Senegalac.

Štoper Mamadu Traore prošle godine je branio boje Estrelje i zasad je poslednje pojačanje Voše, sa kojom je potpisao ugovor na dve godine.

Veoma sam srećan što sam ovde. Zahvaljujem klubu što mi je ukazao ovu priliku. Daću sve od sebe da napravim sjajne stvari zajedno sa ovom ekipom“, kazao je Traore.

Ugovor sa Vojvodinom produžio je i mladi štoper Igor Jeličić. Istakao je da mu je čast što će i dalje braniti boje Novosađana.

Jako sam srećan što sam produžio ugovor sa Vojvodinom, jer je to klub u kojem sam od 11. godine i koji volim odmalena. Prošao sam sve selekcije Voše i imao čast da budem i kapiten. Zahvaljujem se predsedniku Zbiljiću, sportskom direktoru Jovanoviću i celokupnom stručnom štabu što su mi ukazali poverenje. Srećan sam što ću i dalje nositi ovaj dres. U klub je uneta neka nova energija. Puni elana ulazimo u utakmicu protiv Napretka i idemo na pobedu. Mislim da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve za ovu sezonu“, rekao je Jeličić.



tagovi

Milan RastavacIv BarajMamadu TraoreFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara