Dejan Zukić (©Starsport)
Dejan Zukić (©Starsport)

Voša se na pripremama pretplatila na remije, zaigrao i Marko Petković

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 19:53

Bez pobednika u susretu Vojvodine i Slavena Belupa – 1:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Treći kontrolni meč Vojvodine u sklopu priprema u Sloveniji i treći remi... Nakon što je odigrala nerešeno sa rumunskim Ocelulom Galatijem (2:2) i slovenačkim Aluminijom (1:1), Stara dama ni u susretu sa hrvatskim Slavenom Belupom nije došla do trijumfa – 1:1.

Izabrane vesti

Rano primljen pogodak, već u 5. minutu, nakon loše reakcije odbrane posle kornera, primorao je Vojvodinu da praktično od samog starta juri rezultatski zaostatak, što im je izvesno poremetilo planove kada je reč o pristupu ovom meču. Nisu bili Novosađani na dovoljnom energetskom, niti kreativnom nivou neko vreme, ali kada su došli do poseda i uspeli da nametnu svoj ritam, delovali su opasnije od ekipe Slavena. Dve dobre šanse u prvom delu igre propustio je Asmir Kajević, takođe i golman hrvatske ekipe je odlično intervenisao kod dva opasna pokušaja Nikole Čumića, ali je bio nemoćan u 42. minutu, kada je Dejan Zukić sjajno ispratio pas Uroša Nikolića i doneo izjednačenje, neposredno pre odlaska na odmor. Ispostavilo se da je to konačan rezultat ovog kontrolnog meča, budući da je drugo poluvreme donelo mnogo skromnije izdanje oba tima, bez konkretnih šansi za pogodak.

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak šansu je pružio uglavnom igračima koji su preskočili prošlu kontrolnu utakmicu protiv slovenačkog Aluminija (1:1), a reč je o grupi fudbalera koji se kristališu kao starteri za zvanične utakmice. Voša je nastupala u formaciji 4-3-3, u kojoj će sasvim izvesno najčešće nastupati u predstojećoj sezoni: Carević – Lazarević, Busnić, Crnomarković, Antonijević – Zukić, Kajević, Nikolić – Kabić, Malbašić, Čumić. Novosađani su meč počeli bez klasičnog napadača, jer je Malbašić igrao na poziciji centarfora, dok je priliku po krilu dobio talentovani Kabić.

Iz prve prave prilike Slaven Belupo je stigao do vođstva posle svega pet minuta igre. Loše je odreagovala odbrana Novosađana posle kornera: najpre je Crnac, koji je inače pravio probleme Vošinoj odbrani, prebacio loptu do Hodže, ovaj je spustio glavom na tri metra za Tala, koji je samo postavio nogu i matirao Carevića.

Prvi put ozbiljnije Novosađani su zapretili u 10. minutu, nakon ukradene lopte na sredini terena. Izabranici Radoslava Bataka su dobro istrčali kontranapad, Uroš Nikolić je lepo uposlio Kajevića, ali je udarac Vošinog novajlije dobro zaustavio Marković. Još jednu dobru intervenciju golman Slavena zabeležio je par minuta kasnije, kada je zaustavio Čumićev lukav pokušaj loba. Kajević se našao u ogromnoj šasni, kada je ostao sam kao duh u šesnaestercu, ali je loše gađao posle odličnog centaršuta Nikolića. Voša je izjednačenje najavila pet minuta pre prvog dela igre, kada je odbitak posle Čumićeve bombe u mrežu spakovao Malbašić, ali gol nije priznat zbog ofsajd pozicije. Već u sledećem napadu Zukić je doneo poravnanje, nakon sjajnog pasa Nikolića. Danas razigrani ofanzivni vezista Stare dame je brzo izveo slobodan udarac na sredini terena, uhvatio na spavanju odbranu hrvatskog tima, a mladi Zukić sve dobro ispratio i rutinski matirao Markovića. U drugom poluvremenu nije viđena nijedna opasnija prilika ni pred jednim ni pred drugim golom.

U nastavku je Batak pružio priliku Traoreu, kada je teren napustio Kajević, pa se Busnić sa mesta štopera preselio u vezni red, zatim novajliji Andriji Raduloviću i Ivu Baraju, koji je ubrzo je zapretio sa distance, ali je još jednom raspoložen na golu bio Marković. Dobar udarac uputio je Radulović, u samom finišu zapretio je i mladi Ivanović, ali to nisu bili preteški zadaci za protivničkog golmana. Na terenu se u finišu susreta našao i bek Marko Petković.

Naredni test Voša će imati već za dva dana, kada će odmeriti snage sa kiparskim AEK-om, što Lalama može poslužiti kao odličan test za APOEL, sa kojim se na Kipru sastaje 27. jula, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

- PRIJATELJSKI MEČ -

VOJVODINA – SLAVEN BELUPO 1:1 (1:1)

/Zukić 42 – Tal 5/

Slovenija, Slovenske Konjice

Stadion: Dobrava

VOJVODINA (4-3-3): Carević – Lazarević (od 81. Petković), Busnić, Crnomarković, Antonijević (od 81. Bukinac) – Zukić, Kajević (od 57. Traore), Nikolić (od 81. Ivanović) – Kabić (od 57. Radulović), Malbašić (od 86 Jovanović), Čumić (od 67. Baraj)

SLAVEN BELUPO: Marković, Eškinja, Martinaga, Hodža, Crnac, Bautista, Krušelj, Hlevnjak, Mioč, Ortiz, Tal. Igrali još: Mađarić, Bosec, Šakota, Jesenovič, Boras, Herceg



tagovi

FK VojvodinaDejan ZukićMarko PetkovićRadoslav BatakSlaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara