Čumić (© Star sport)
Čumić (© Star sport)

Voša skinula pojačanje Partizanu: Nikola Čumić tri godine u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 11:38

Olimpijakos pustio bivšeg mladog reprezentativca Srbije

Glasno obelodanjene ambicije čelnika Vojvodine da jurišaju na mesto koja s kraja sezone vodi u evropska takmičenja dobile je još jednu potvrdu. Novi član crveno-belih iz Novog Sada je – Nikola Čumić!

Prema saznanjima Mozzart Sporta, rukovodstvo Stare dame dogovorilo se sa kolegama iz Olimpijakosa oko transfera krilnog napadača koji će u završnici prelaznog roka stići na stadion „Karađorđe“ i potpisati ugovor na tri godine. Tim će se okončati misija nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije u Atini i napokon će se vratit u Mozzart Bet Superligu.

Izabrane vesti

Mada, ne tamo gde su ga najpre videli, jer je Čumić bio projektovan kao pojačanje Partizana u završnim sedmicama trenerskog mandata Ilije Stolice. Ta priča je malo utihnula kad je na klupu seo Gordan Petrić, ali je Partizan više puta svakako pokušavao da dođe do Nikole i hteo ga je ponovo kako bi imao dodatne opcije pred start grupne faze Lige konferencije. Baš kao i Crvene zvezda, ali u leto 2021. kad je izabrao da ode u Lucern na pozajmicu. U Švajcarskoj je proveo sezonu, odigrao 26 utkamica, dao četiri i namestio dva gola, ali procena ljudi na stadionu „Karaiskakis“ bila je da za njega ni posle drugog kaljenja (prethodno boravio u Sportingu iz Hihona) nema mesta u prvom timu, te nije ni bio licenciran za UEFA takmičenja.

Tražio je klub i na kraju izabarao Vojvodinu. U ekipi Milana Rastavca bi trebalo da doprinese napadačkom potencijalu ekipe koja dosta zavisi od raspoloženja Nemanje Nikolića, Veljka Simića i Filipa Malbašića, ali ako zakaže neko od njih potreban joj je širi kadar. Tu se Čumić sjajno uklapa. Bude li na nivou igara kakve je pružapo u niškom Radničkom, koje su ga u preporučile Olimpijakosu, mogla bi Voša dosta da dobije od bivšeg člana užičke Slobode i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Uskoro će Čumić biti zvanično predstavlja na Karađorđu, kao sedmo pojačanje ovog leta, posle golmana Lazara Carevića, štopera Mamadua Traorea, veziste Radomira Miroslavljevia, krila Filipa Malbašića, napadača Iva Baraja i Nemanje Nikolića.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Nikola ČumićNikola ČumićOlimpijakosFK VojvodinaVojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara