Vošina odbrana čvrsta, ali je napad još neubedljiv: Baraj promašio pobedu protiv Kopra, Simić spasavao u finišu

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 20:20

Lale bile bolji rival tokom najvećeg toka utakmice, ali je protivnik umalo iskoristio pad igre u završnici meča - 0:0

Vojvodina je još daleko od pravog ritma, pa je jasno da se ekipa Milana Rastavca nalazi u ključnoj fazi priprema u kojoj treba da napravi iskorak u formi kako bi na pravi način dočekala otvaranje sezone i utakmicu sa Napretkom na Karađorđu 9. jula. Lale ni u trećoj pripremnoj utakmici nisu primile gol, što sasvim sigurno raduje šefa struke, ali su sa druge strane u okršaju sa slovenačkim Koprom jasno pokazale da je napad još uvek daleko od željenog nivoa - 0:0.

Vojvodina je tokom najvećeg dela utakmice imala kontrolu dešavanja na terenu i sve do završnice meča bila bolji protivnik na terenu, ali su Novosađani u poslednjih dvadesetak minuta ostali bez koncentracije i doživeli pad u igri. To je protivnik umalo kaznio, imao je dve vrlo dobre šanse i ozbiljno zapretio, ali je srećom po Lale na visini zadatka bio Nikola Simić. Golman ekipe iz Srpske Atine prvo je odličnom paradom zaustavio udarac Bede Amaračija sa ivice kaznenog prostora, a samo nekoliko minuta kasnije skinuo je zicer Maksu Barišiću, koji je posle protivničke greške na sredini terena izašao sam pred golmana Vojvodine, ali nije uspeo da ga savlada.

Izabrane vesti

Novosađani su te promašaje mogli da kazne u poslednjim trenucima meča. Debitant Iv Baraj je dobro reagovao na centaršut sa desne strane, gađao je glavom donji desni ugao protivničkog gola, ali je lopta ipak prošla pored stative, pa je rezultat i definitivno ostao nepromenjen.

Šanse protivnika koje su prethodile toj situacije bile su ujedno i prve ozbiljne Kopera na ovom meču, kao i prvi udarci u okvir gola Vojvodine. Meč nisu obeležile brojne prilike, ali je Vojvodina bila ta koja je propuštala izgledne situacije.

"Najzadovoljniji sam ovom utakmicom, najzahtevnija dosada. Ima prostora, ali za ovaj momenat sam zadovoljan. Polako sklapamo kockice. Mladi igrači osciliraju, igraju sjajno, ali i prave greške. Novajlije su kratko sa nama, polako se uklapaju i verujem da će biti sve bolji kako. Mura je generalna proba, da spremimo što više igrača, nije pitanje samo startnih 11, već da imamo što više igrača u opticaju", rekao je Rastavac posle meča.

Najistaknutiji u prvom poluvremenu bio je mladi Ivan Vukčević, koji je već u petom minutu imao prvu priliku, dobro je izgradio sebi poziciju za šut sa nekih 12-13 metara, ali je lopta je prošla pored stative. U 21. minutu ponovo je Vukčević bio u prilici, Lazarević je odlično centrirao sa desnog boka, Vošin napadač bio najviši u skoku, ali je gađao preko gola. Potom je šansu imao i Ivanović, pobegao je iskosa sa desne strane svojim, ali je iz teškog ugla šutirao u golmana Kopra.

Voša je u 40. minutu kreirala lepu akciju po desnom boku, Zukić je proigrao Busnića, koji je sa korner linije uputio povratnu ka Miloševiću, defanzivac Kopra je klizećim startom preusmerio loptu ka svom golu, ali je golman Adam stigao da interveniše.

Ekipa Milana Rastavca je imala više od igre i na startu drugog poluvremena. Nešković je u 54. minutu sa distance šutirao pored gola. Voša je najbliža golu bila u 57. minutu, ponovo je sjajno centrirao Lazarević sa desnog boka, Nešković je sa druge stative vratio oštru loptu kroz peterac, Vidakov nije stigao bolje da reaguje i bio je zamalo neprecizan.

Za pad igre Novosađana bila je odgovorna činjenica da je Rastavac pola sata pre kraja promenio čitav tim, pa su od 61. minuta zaigrali Bjeković, Devetak, Đorđević, Milosavljević, Topić, Veljko Simić i Bastajić. Upravo je Bastajić imao dva solidna pokušaja sa distance, promene rezultata nije bilo, a onda je usledio pad koji protivnik srećom nije uspeo da iskoristi postizanjem gola.

Vojvodina sledeću proveru ima već sutra od 18 časova protiv rumunske ekipe AUTA Arad, dok je generalna proba protiv Mure zakazana za 30. jun.


tagovi

Iv BarajMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara