Troj Dini (©Reuters)
Troj Dini (©Reuters)

Votford propustio šansu, Brentford izdržao s igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 22:55

Dini i Toni pogađali s kreča, meč završen bez pobednika - 1:1

Puleni Vladimira Ivića dočekali su zahuktali Brentford u 19. kolu Čempionšipa, produžili su i jedni i drugi seriju nepobedivosti, kako je susret na Vikaridž roudu okončan bez pobednika (1:1).

Stigli su izabranici Tomasa Franka na teško gostovanje u odličnom raspoloženju, posle nešto slabijeg starta sezone su nošeni sjajnim Ivanom Tonijem vezali 11 mečeva bez poraza. Sa druge strane je Ivić u Votfordu oformio jednu od najboljih odbrana u ligi, Stršljenovima se sa razlogom predviđa ekspresni povratak u elitni rang. Ali i Brentford želi u Premijer ligu, osvojenim bodom na stadionu na kojem su "preživeli" samo Bornmut i Kardif (Plave ptice su jedine odnele ceo plen) samo su potvrdili da će se i ove sezone boriti za mesto u eliti.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme pripalo je gostima iz Zapadnog Londona, iako su domaći igrači prvi pripretili preko Seme, ali je pokušaj ofanzivca Votfroda u 15. minutu uspeo da ukroti Raja. Usledila su dva dobra pokušaja na drugoj strani, ali su pokušaji Tonija glavom i Mbeuma sa desne strane završili pored gola domaćina. Najbolju šansu u prvom delu igre imali su gosti u 36. minutu, kada je najbolji strelac lige Ivan Toni pogodio stativu. U finišu je bivši napadač Piterboroa imao još jedan dobar pokušaj, ali je u padu loptu poslao u spoljni deo mreže sa ivice peterca.

Otišlo se bez golova na odmor, Ivić je dobro prodrmao svoje pulene tokom pauze, pa su u nastavku zaigrali značajno bolje. Traljav pokušaj Garnera upropastio je odličan prodor Seme, da bi Dinijev šut van kaznenog prostora ukrotio čuvar mreže Brentforda. A onda, beg Ismaile Sara po desnoj strani u 57. minutu, ušao je u kazneni prostor gostiju i posle duela sa Itanom Pinokom pao, sudija je odmah pokazao na kreč, a defanzivcu Brentforda crveni karton. Troj Dini je stavio loptu na belu tačku i snažnim udarcem po sredini zatresao mrežu Brentforda. Ipak, samo tri minuta kasnije usledio je odgovor gostujućeg sastava, koji je još jednom dokazao da je na Vikaridž došao po bodove. Šut sa ivice kaznenog prostora, lopta u ruku pogađa Kristijana Kabaselea, naivno ih je podigao u pokušaju da zaštiti lice, sudija nije imao dilemu, penal za Brentford. Odgovornost je preuzeo Toni i sa lakoćom postigao 16. pogodak u Čempionšipu ove sezone. Malo je nedostajalo da pet minuta kasnije Pčele stignu i do preokreta, ali je udarac Brajana Mbeumoa završio tik pored gola koji je čuvao Foster.

Bilo je to ipak sve od gostujućeg sastava, usledila je jaka inicijativa domaće ekipe, koja stiže do prednosti posle udarca glavom Perice sa ivice peterca, ali je pogodak hrvatskog napadača ipak poništen zbog ofsajda, teško je bilo oceniti da li je centarfor Stršljenova zaista bio u ofsajdu, ali odluka glavnog arbigtra ostala je na snazi, pogodak je poništen zbog ofsajda. Jalovi napadi na obe strane u nastavku, pa nije bilo promena, podela bodova na stadionu Votforda, kojoj se sigruno više raduju gosti.

Ivićevi Hornetsi ostaju na trećem mestu na tabeli sa 34 osvojena boda, dva više od večerašnjeg rivala, koji je do kraja tekućeg kola siguran na šestom mestu.

ČEMPIONŠIP - 19. KOLO

Utorak

KPR - Stouk 0:0

Barnsli - Preston 2:1 (0:1)

/Movat 54, Adebajedžo 80 - Megvajer 2/

Bornmut - Vikomb 1:0 (0:0)

/Stanislas 68 - Petison 64ck/

Bristol Siti - Milvol 0:2 (0:1)

/Đađeju 79ck - Bredšo 18, Benet 68/

Notingem - Šefild Venzdej 2:0 (1:0)

/Ribeiro 4, Graban 87/

Votford - Brentford 1:1 (0:0)

/Dini 60p - Pinok 58ck, Toni 63p/


Sreda

18.30: (3,05) Derbi (2,95) Svonsi (2,55)

20.00: (1,88) Midlzbro (3,35) Luton (4,50)

20.45: (1,65) Blekburn (3,80) Roteram (5,50)

20.45: (2,15) Kardif (3,05) Birmingem (3,90)

21.00: (2,50) Koventri (3,25) Hadersfild (2,90)

21.00: (2,85) Reding (3,30) Norič (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan KabaseleBrentfordvotfordČempionšipVladimir IvićTroj Dini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara