Lazar Marković protiv Voždovca (© Star sport)
Lazar Marković protiv Voždovca (© Star sport)

Voždovac bi da pobedi... Kako kad Partizan ima 28/29 u Humskoj?

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.05.21. | 09:38

Crno-beli i kad rotiraju sastav slove za favorita protiv Zmajeva

Partizanu ni za šta – Voždovcu sve. Sudar dva beogradska sastava u završnoj utakmici pretposlednjeg kola domaćeg fudbalskog šampionata više znači gostima sa Dušanovca nego crno-belima. Domaćin je bezbrižan na drugom mestu, u takmičarskom smislu niti može da dobije, niti da izgubi, dok Zmajevi eventualnim bodo(vi)m(a) rešavaju pitanje ostanka u Superligi.

A ne bi bilo neko veliko iznenađenje ako bi Voždovac ponosno napustio Topčidersko brdo. Bar kad je u pitanju tradicija. Prethodni prvenstveni susret, u jesen 2019, dobio je 2:1, dok je avgusta 2017. na istom mestu bio još ubedljiviji (3:1). Poen ili tri bi mu ovoga puta pomogao da se udalji od konkurenata za očuvanje statusa.

Izabrane vesti

Biće to vraški težak posao za izabranike novog trenera Predraga Rogana. Pre svega zbog izvanredne serije Parnog valjka na svom terenu. Od poslednjih 29 zvaničnih utakmica na stadionu u Humskoj dobio je čak 28, uz remi sa Crvenom zvezdom. Pritom, posle poraza u drugom ovosezonskom derbiju, na Marakani, započeo je nov trijumfalni niz. Trenutno je na „koti sedam“.

E, sad, posle odlaska Takume Asana se muči u igri, što se videlo na mečevima sa TSC-om i Čukaričkim. Jeste oba dobio, ali se nije proslavio. Valja imati na umu da je posle gostovanja na Banovom brdu Aleksandar Stanojević ostavio mogućnost da svesno žrtvuje baš meč sa Voždovcem, tako što će pojačati ritam treninga tokom sedmice, možda na ovom susretu dati šansu drugopozivcima, kako bi 25. maja u finalu kupa imao na raspolaganju svež tim.

Voždovac nam dolazi u trenutku kad izlazimo iz jakog ritma treninga. Podigli smo intezitet da bismo se premali za finale kupa. Izlazimo sa najačim sastavom u ovom trenutku, biće rotacija, ali ne toliko da bismo nešto remetili. Potpuno smo spremni, znamo da se Voždovac bori za opstanak, znamo šta je njima neohodno, igramo kod kuće i nadam se dobroj utakmici. S obzirom na to da igramo na tri dana, nešto ćemo rotirati. Debitanti će zavisti od utakmica, situacija...“, nagovestio je Aleksandar Stanojević, šef stručnog štaba Partizana.

Zmajevi spadaju u ekipe koje su drastično popravile formu u završnici sezone. Dobili su tri od poslednje četiri utakmice, međutim, od oktobra prošle godine tek dvaput su slavili van Zaplanjske. Sad im gori pod nogama, jer su samo dva boda iznad opasne zone.

Prošle godine sam iz Partizana prešao u Voždovac, Sali sam protiv njega odigrao samo jedan meč. Iako smo ih otad imali četiri povrede su me omele. Sada idemo u Humsku, što je dodatni motiv. Želimo da pokažemo da i na strani možemo da igramo kvalitetan fudbal. Sveta Marković je stub odbrane Partizana, tu je i Natho koji loptama „hrani“ saigrače. Sigurno će biti teško, ali idemo sa stavom da pobedimo“, predočio je Aleksa Janković, krilni napadač tima iz Zaplanjske.

-----------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 17. KOLO

PARTIZAN – VOŽDOVAC, 16.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Projektovani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Popović – Živković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – L. Marković, Suma, Jović – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

Voždovac (3-4-3): Preković – Milović, Gajić, Bogdanović – Lasickas, Purtić, Milosavljević, Hajdin – Stojčev, Stanisavljević, Janković. Trener: Predrag Rogan.

SUPERLIGA SRBIJE – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:3 (0:0)

/Stanojev 54, Tumbasević 79, Lukić 82/

Vojvodina - Spartak 1:1 (0:1)

/Mrkaić 75 - Tufegdžić 13/

OFK Bačka – Crvena zvezda 0:5 (0:4)

/Pavkov 15, Gavrić 24, 36, Petrović 32, Ivanić 86/

Subota

13.30: Metalac - Novi Pazar

13.30: (6,00) Inđija (3,70) Proleter (1,55)

13.30: (1,82) Javor (3,40) Čukarički (4,20)

13.30: (1,20) Napredak (5,80) Mladost (13,00)

13.30: (1,15) Rad (7,00) Mačva (15,00)

13.30: (12,00) Zlatibor (6,00) Radnički Niš (1,20)

16.00: (1,30) Partizan (4,70) Voždovac (8,50)





tagovi

FK Partizanfk voždovac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara