Čarli Kresvel (©Reuters)
Čarli Kresvel (©Reuters)

Vraća se Čempionšip: Crne mačke očajne na svom terenu, Lavovi s Dena sanjaju Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 09:17

Sanderlend i Milvol danas (13.30) nastavljaju bitke u najjačoj drugoj ligi na svetu

Vraća nam se dobri, stari Čempionšip. Posle mini pauze od tri nedelje zbog Mundijala u Kataru, Sanderlend i Milvol danas (13.30) na Stadionu svetlosti nastavljaju bitke u najjačoj drugoj ligi na svetu. Crne mačke su se ove sezone vratile u ovaj rang takmičenja i očekivano su u donjem delu tabele, dok tim sa stadiona Den ima ambicije da se posle više tri decenije dokopa Premijer lige.

Niko nas ne voli, nije nas briga”, lajtmotiv je navijača Milvola, koji su nekada bila na zlom glasu na Ostrvu, poznati po čestim incidentima. Sada su se malo smirili, a ni nekada zloglasni Pekam nije više teritorija Londona koja se zaobilazi u širokom luku.

Izabrane vesti

Lavovi iz Pekama su na šestom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Milvol nije poražen već tri kola (dva remija i trijumf), dok je i Sanderlend u naletu, samo je jednom izgubio na poslednja četiri meča. Za Crne mačke bi mogao opet da zaigra napadač Ros Stjuart koga nije bilo u timu od avgusta. Defanzivac Dan Balard je van stroja.

13.30: (2,60) Sanderlend (3,10) Milvol (2,85)

Za Milvol se vraća u tim posle četiri meča pauze Šon Hačinson. Odigrao je protiv Brendbija prošle nedelje u prijateljskom meču. Benik Afobe, Rajan Leonard i Tajler Buri su povređeni i neće ih biti na severu Engleske. Tim iz prestonice je u poslednjem kolu dobio Preston u gostima sa 4:2, a tri gola delo je Holanđanina Zijana Fleminga. Lala je postigao osam golova na 17 utakmica i udarna je igla tima menadžera Gerija Rueta.

Sanderlend i Milvol su se prvi put sastaju od sezone 2017/2018. Oba tima su poslednjih godina bili između drugog i trećeg ranga takmičenja. Lavovi su samo jednom poraženi na šest prethodnih mečeva protiv Crnih mačaka.

Sanderlend je jedan od najgorih domaćina u ligi. Na devet mečeva samo dve pobede, a poslednje dve utakmica na Stadionu svetlosti su Crne mačke poražene. Zanimljivo, nekadašnji premijerligaš je u gostima čak pet puta dobio. Milvol je klasična "domaćica, mnogo je bolji na svom Denu. Na gostovanjima ima samo dva trijumfa na 10 mečeva.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

ČEMPIONŠIP – ODLOŽENI MEČ 9. KOLA

Subota

13.30: (2,60) Sanderlend (3,10) Milvol (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipEngleskaMilvolSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara