Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vraća se Sudamerikana: Najtrofejniji klub Bolivije gostuje u Čileu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 16:47

Bolivar ide na noge Audaksu

Posle više od sedam meseci nastavlja se takmičenje u Kopa Sudamerikani. Krajem februara odigrani su mečevi prve runde i od 44 tima ostala su 22 kojima se pridružilo još 10 iz Libertadoresa. Kao i prethodnih godina igraće se po principu dvomeča, a u slučaju nerešenog ishoda posle dve utakmice važi pravilo gola u gostima.

Među timovima koji su došli kao trećeplasirani iz južnoameričke je i Bolivar koji nije uspeo da preživi i nastavi takičenje u Libertadoresu u konkurenciji Palmeirasa i paragvajskog Gvaranija. Najtrofejniji klub Bolivije (29 titula) će večeras (23.15) gostovati čileanskom Audaks Italijanu ekipi koja ne blista u domaćem šampionatu – Los Italikosi zauzimaju sedmo mesto, a u poslednjih devet duela imaju skor od četiri remija, tri poraza i samo dva trijumfa.

Izabrane vesti

Ipak, u svom domu, važe za favorite protiv ekipe koja je igrala polufinale Libertadoresa 2014. godine. Jer Bolivar je domenstrirao sijaset defanzivnih boljki prethodnih nedelja grupnoj fazi A produkcije Južne Amerike. Pre pet dana poražen je od Gvaranija, a glave su mu došla dva gola u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena. Nešto ranije dva puta ga je pobeđivao Palmeiras, a Verdao je bio naročito nemilosrdan na Alijanc Parku gde je sa pet golova rastavio Kraljeve kupova na proste činioce.

Odbrana gostiju koja je primila osam golova na poslednje dve utakmice moraće da obrati posebnu pažnju na dete San Lorenca, Rodriga Olgada koji je, doduše pre više od sedam meseci het-trikom protiv Peruanskog Kuska odveo Audaks korak dalje.

U istom terminu (23.15) peruanski Huankajo ugostiće urugvajski Liverpul. Domaćin je u poslednjih šest duela postigao četiri i primio samo jedan gol, dok gosti dolaze u Peru posle tri vezane pobede.

Sat i po vremena posle ponoći sastaće se čileanska Union Kalera i kolumbijska Tolima.


tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara