Nemanja Nikolić (© Star sport)
Nemanja Nikolić (© Star sport)

Vraćene pare: Crno-beli za Nikolića dobili 400.000 evra, veliki gest napadača na rastanku

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 10:24

Čuveni „oprost dugova“... I to kakvih

Zavisno iz kog ugla se gleda, transfer Nemanje Nikolića još jednom je raspolutio crno-belu javnost. Iz uprave stižu signali da je odlaskom napadača na kog prethodni stručni štab nije verovao napravljen dobar posao ako se ima u vidu činjenica da je ušao u poslednju godinu ugovora, dok pojedini navijači vrte glavom, jer su se nadali zimskom povratku 28-godišnjeg Kraljevčanina i dodatnoj opciji u napadu ekipe Aleksandra Stanojevića.

Partizan je u petak dogovorio prodaju Nikolića Al Raedu iz Saudijske Arabije i tako ostao bez trećeg špica u istom prelaznom roku. Umar Sadik je otišao u Almeriju za 5.000.000 evra, Bojan Matić na pozajmicu u grčki Atromitos, dok će se posle pozajmice subotičkom Spartaku, jedan od efikasnijih superligaških fudbalera ove sezone otisnuti na Bliski istok.

Izabrane vesti

Klub iz Humske dobiće za taj posao taman toliko novca da pokrije troškove angažmana Nemanje Nikolića. Mada se isprava pominjalo da će Arapi platiti 1.000.000 evra na ime obeštećenja, MOZZART Sport saznaje da je Partizan prihvatio ponudu u vrednosti od 400.000 evra. Na taj način je praktično vratio sredstva uložena u dovođenje istog fudbalera.

Leta 2018, Nikolić je kao jedan od zanimljivijih superligaških igrača došao u Humsku u poslu vrednom 350.000 evra i 20 procenata od naredne prodaje. Po papirima, trebalo bi Spartak da dobije „siću“ što je Nemanja ostvario inostrani transfer, međutim, ostaje nedoumica da li je tokom dve vezane pozajmice (od zime do leta i od početka novog prvenstva do danas) aranžman modifikovan.

Dileme nema kad je u pitanju način na koji se Nemanja Nikolić rastao od Partizana. Podneo je veliku žrtvu, poneo se džentlmenski, oprostivši klubu 100.000 evra. Kako je uprava crno-belih uspela toliko da „nakarika“ dug druga je tema i zahteva posebnu razradu, međutim, ovaj gest pokazuje da je fudbaleru stalo do crno-belih više nego što se u javnosti predstavlja.

Nikolić će u ponedeljak potpisati dvogodišnji ugovor sa Al Raedom na osnovu kog bi trebalo da zaradi oko 600.000 evra po sezoni. Olakšavajuća okolnost je što će u novoj sredini imati za saigrača nekadašnjeg kolegu iz Humske, Nemanju Miletića. Obojica su angažovana na insistiranje trenera Besnika Hasija.


tagovi

Spartak SuboticaFK PartizanNemanja Nikolić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara