"Plavšić pokazuje Zvezdinu sedmicu"
"Plavšić pokazuje Zvezdinu sedmicu"

Vragolan Plavšić skuplja fore od Nejmara: Ne ponižavam, nego gazim do kraja!

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.15. | 17:41

"Navikao sam da igram sa istim žarom i kada je 0:0, ali i kada je 5:0 za nas”, ističe mladi krilni napadač u razgovoru za MOZZART Sport

Plavšić pokazuje Zvezdinu sedmicu

Vragolasti Srđan Plavšić ubedljivo je najčešće faulirani fudbaler Crvene zvezde ove sezone i ujedno i igrač koji je iznudio najviše žutih kartona protivničkih igrača. 

Izabrane vesti

To kaže zvanična statistika, a sjajna forma Zvezdinog Atomskog mrava videla se i na Banovom Brdu gde je jesenji šampion do nogu potukao Čukarički sa čak 7:2. Nosi Plavšić uspomene i sa te utakmice u kojoj nije pogađao mrežu rivala, ali je asistirao saigračima i u odsustvu povređenog Kataija solidno vodio igru navale crveno-belih. 

Dobio je Plavšić poprilične batine, ali je fintama i driblinzima izludeo protivničke fudbalere.
“To je nešto što me prati od samog početka karijere. I u omladincima su me često tukli na terenu. Moguće je da me protivnici često potcenjuju zbog visine, ali znam i da ih i moj stil fudbala nervira, pa me još jače udaraju. Svestan sam da ih prečesto nerviram driblinzima i fintama, ali to je moj stil i neću da ga menjam”, ističe Plavšić u razgovoru za MOZZART Sport.

Boljević je bio nekako najnaoštreniji, pa te je udario par puta bez lopte. Jesi li mu oprostio?
“Naravno da jesam. Nije mu bilo lako, pogotovo zbog rezultata, tako da mu ne zameram na prljavim udarcima. Znam kako se osećao i mi smo bili u sličnoj situaciji protiv Borca, kada gubiš ubedljivo nije ti lako da se kontrolišeš.”

Stil igre, tvoje finte kod ubedljivog vođstva mnoge podsećaju na poteze Nejmara. I Barsinom Brazilcu često zameraju da igra punim gasom dok je protivnik u nokdaunu. Šta misliš o tome?
“Pre svega moram da istaknem da volim Nejmara i Mesija. Obožavam fudbal koji igra Barselona i ne krijem da volim često da iskopiram neku fintu koju vidim od njih dvojice na terenu. Što se tiče gaženja protivnika, tako sam naučen od samog početka. Navikao sam da igram sa istim žarom i kada je 0:0, ali i kada je 5:0 za nas.”

Znači, greše oni koji misle da želiš fintama da poniziš rivala?
“Nikako mi to nije cilj. I meni se slična situacija desila protiv Borca pre nekoliko dana, kada smo ubedljivo poraženi, ali nisam pomislio nijednog trenutka da rival želi da nas ponizi kada nam je dao pet golova. To je jednostavno, fudbal, a on se igra za golove, jasno kao dan.”

Gde si naučio taj vragolasti fudbal?
“Iskreno, najviše od mog oca Petra. On je bio profesionalni igrač malog fudbala i naučio me je većini finti i poteza. Naravno, ćale je i danas moj najveći učitelj, ali i kritičar. Zaslužan je za sve što sam postigao i njemu sam najviše zahvalan za sve uspehe.”

Jesi li na tom malom fudbalu uz oca stekao rutinu?
“Jesam, ranije sam mnogo češće pikao na turnirima i osvajao ih. Danas već ne smem, zbog karijere i profesionalnih obaveza, ali kada dođe zima i pauza 'baciću' sigurno neki termin sa drugarima iz kraja. Čisto da ostanem u formi, ali i da uvežbam nove finte”, zaključuje Srđan Plavšić.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)    


tagovi

SuperligaSrđan PlavšićSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara