(©https://twitter.com/LutonTown)
(©https://twitter.com/LutonTown)

Vratio se Andres Taunsend: Posle godinu i po dana opet u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 01:56

Iskusni ofanzivac pojačao Luton

Bilo je trenutaka kad je delovalo da može sam da reši utakmicu. Centaršut levicom i(li) prodor, možda i realizacija. Nikad nije bio vrhunski nivo, ali bi za ambicije Lutona mogao da bude dragocen. Andros Taunsend je poslednje pojačanje kluba iz Londona, u nameri da debitantsku sezonu po povratku u Premijer ligu ukrasi opstankom.

Posle nekoliko sedmica treninga pod palicom trenera Roba Edvardsa, 32-godišnji krilni fudbaler je potpisao ugovor. Kratkoročan, pošto je predviđeno da na Kenilvort roudu ostane do januara, posle čega će stručni štab proceniti da li nastavlja saradnju ili će im se putevi razići.

Izabrane vesti

Imajući u vidu činjenici da se Luton muči priikom generisanja i realizacije šansi, možda bi dolazak Taunsenda mogao da utiče na poboljšanje efikasnosti.

„Na treninzima sam uočio kako mogu da pomognem timu, dok isto važi i za trenera, jer je uvideo da bih entuzijazmom i iskustvom mogao da budem od koristi na terenu i u svlačionici. Osim toga, Luton je moj lokalni tim, udaljen sam 20,25 minuta vožnje do stadiona, pratio sam kako klub napreduje. Doduše, nikad nisam mislio da ću obući dres Lutona, ali ću dati sve od sebe da mu pomognem da osvoji što više bodova“, napomenuo je Taunsend.

Kad 21. oktobra bude na programu okršaj sa Notingem Forestom, Taunsend će se vratiti na premijerligašku scenu posle više od godinu i po dana, jer je u nadoknadi susreta Evertona i Njukaslom, 17. marta 2022. odigrao poslednji meč u eliti. Zatim mu je stradao prednji ukršteni ligament kolena i van stroja je bio godinu dana, sve dok u maju nije odigrao poluvreme za mladi tim Karamela.

Onda je tražio angažman, našao ga u Lutonu kome bi posle 264 utakmice u Premijer ligi (25 golova, 35 asistencija) trebalo da donese iskustvo stečeno u dresovima Njukasla, Totenhema, Evertona i Kristal Palasa.


tagovi

Luton TaunAndros Taunsendandros tausendPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara