Kristijano Ronaldo  (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Vratio se jači nego ikad! Najboljem strelcu u istoriji fudbala ni Hari ne može sreću da pokvari (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.03.22. | 20:24

Kristijano Ronaldo het-trikom i 805, 806. i 807. golom u karijeri srušio uporni Totenhem koji se dva puta vraćao na Old Trafordu

Ojačao je karakter Totenhema - to se jasno videlo pre tri nedelje na Etihadu, a došlo je do izražaja i večeras na Old Trafordu. Samo nekada ni karakter nije dovoljan za povratak kada vam je za petama zver koja već neko vreme ne važi za najopasniju u džungli. U jeku priča da je Ronaldovo i Mesijevo carstvo palo, Portugalac odgovora "Za Mesija ne znam, ali ja još nisam dao poslednju reč". Za vlasnika pet Zlatnih lopti, kritike su večito bile inspiracija, hrana uz pomoć koje koristi prvu narednu priliku da onima što gunđaju zapuši usta. A ima li iko repliku posle skoro savršenog het-trika za slom Totenhema - 3:2 i krunisanja u najboljeg strelca svih vremena.

Sada navijači Crvenih Đavola mogu samo da maštaju da li bi ih Ronaldo spasao poniženja koje su pre nedelju dana doživeli u mančesterskom derbiju kada im je Siti pokazao da je univerzum za sebe. Jer večeras je već u 12. minutu postigo golčinu kakve odavno nije bio autor, da bi u završnici poluvremena dosegao visine koje možda niko nikada neće prebaciti. Pao je rekord Jozefa Bicana, Čeha koji je do od 1955. godine do večeras bio najbolji strelac u istoriji fudbala. Prvim golom izjednačio je rekord, narednim iz kontre pod rednim brojem 806. ušao je u legendu, a majstorski skok i trzaj glavom iz 81. minuta, poslužili su za osvetu Totenhemu - osvetu za onih 6:1 koliko je bilo kada su Pevci poslednji put posetili Teatar snova.

Izabrane vesti

Nijedan Hari ne može Ronaldu sreću da pokvari. Ni saigrač i kapiten Megvajer koji je autogolom dvadesetak minuta pre kraja vratio Totenhem na 2:2. Užitak mu nije uskratio ni Hari Kejn, od večeras uz Frenka Lamparda peti najbolji strelac u istoriji Premijer lige (177 golova) koji je u 35. minutu poništio prvo vođstvo rivala sa bele tačke, a onda odradio ogroman posao i pod faulom sačuvao loptu na ivici šesnaesterca u akciji u kojoj je Totenhem drugi put izjednačio. Kroz te pogotke oslikava karakter Sparsa koji ni u jednom trenu nisu odustali od misije da izbegnu poraz.

Ali čemu se nadati posle ovakve individualne predstave jednog od najvećih svih vremena. Gazi 38. godinu života, a gazi i protivnike. Trinaestu sezonu zaredom postigao je bar jedan het-trik za ukupno 49 u klupskoj karijeri, a samo je Tedi Šeringem bio stariji strelac tri gola na jednoj utakmici Premijer lige. Teško da će posle ovoga večeras Ralf Rangnik uopšte razmatrati mogućnost da mu Ronaldo počene neku od narednih utakmica na klupi.

Maltene sam, mada se ne bi smele zanemariti odlične partije Freda i Džejdona Sanča, pobedio je zahuktali Totenhem koji je u prethodne dve runde Premijer lige počastio Lids i Everton sa ukupno devet golova, dok mu je mreža mirovala.

Imao je Junajted možda malo i sreće po isteku sat vremena igre kada je Dejan Kuluševski mogao da šutira, a odlučio da proigra Hjong Min Sona. Koreanac se pomalo obrukao iz situacije iz koje u normalnim uslovima pakuje osam od deset lopti u mrežu.

Kada se podvuče crta, Old Traford je bio svedok izuzetno uzbudljivog, neizvesnog, dinamičnog derbija, u kojem se i pri rezultatu 2:2 znalo da nijedan od timova neće stati, da nije gotovo, da će pasti još bar jedan gol. A kada neizvesnog isplete mrežu po terenu, iz nje se izvuče onaj ko iz rukava izvuče X faktor. A Ronaldo je večeras bio i X i Y i Z... I alfa i omega. Pre nedelju dana mnogi su preispitivali pozadinu njegovog izostanka protiv Sitija i da li je u pitanju zaista bila povreda. Šta god da je bilo posredi, zaboravljeno je već posle onog projektila iz 12. minuta kada je zategao stopalo i raspalio sa oko 25 metara. A onda je i potpuno kada se, onako kako samo on ume, izmigolji čuvarima i poleteo u njihovom kaznenom prostoru...

Vratio se jači nego ikad i poslao Crvene Đavole na četvrtu poziciju na tabeli sa dva boda više od Arsenala. Da uživaju bar psihološki, jer Tobdžije imaju čak četiri utakmice manje.



PREMIJER LIGA – 29. KOLO

Subota

Brajton - Liverpul 0:2 (0:1)

/Dijaz 19, Salah 61 pen/

Brentford - Barnli 2:0 (0:0)

/Toni 85, 90+3/

Mančester Junajted - Totenhem 3:2 (2:1)

/Ronaldno 12, 38, 81 - Kejn 35, Megvajer 72AG/

Nedelja

15.00: (1,35) Čelsi (5,30) Njukasl (10,0)

15.00: (2,35) Everton (3,15) Vulverhempton (3,50)

15.00: (1,60) Lids Junajted (4,00) Norič (5,70)

15.00: (1,65) Sautempton (3,80) Votford (6,25)

15.00: (2,45) Vest Hem (3,35) Aston Vila (3,10)

17.30: (1,55) Arsenal (4,40) Lester (6,50)

Ponedeljak

21.00: (10,0) Kristal Palas (5,30) Mančester Siti (1,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedTotenhemKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara