Foto: twitter.com/VillarrealCF
Foto: twitter.com/VillarrealCF

Vratio se u Viljareal i doneo Ligu Evrope, ostaje do 2027: Đerar Moreno potpisao novi ugovor

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.08.21. | 22:03

Žuta podmornica završila važan posao

Kako je i zvanično obelodanjeno, španski reprezentativac Đerar Moreno potpisao je novi ugovor sa Viljarealom. Najbolji španski strelac u dve poslednje sezone produžio je vernost klubu sa Madrigala do leta 2027. godine.

Počeo je profesionalnu karijeru pre 11 godina upravo u redovima Žute podmornice. Pet godina kasnije prodat je Espanjolu, koji je otkupio 50 odsto njegovog ugovora. Vratio ga je Viljareal pre tri godine, otkupio je pomenutu polovinu ugovora za 20.000.000 evra i napravio istorijski posao.

Izabrane vesti

Ostaće Moreno upamćen kao jedan od najvećih igrača u istoriji kluba sa Madrigala. Sezonu 2019/20 okončao je sa 18 golova i bio najbolji španski strelac u Primeri. U sezoni za nama je ponovio uspeh i čak podigao lestvicu za pet golova, a upisao je i sedam asistencija (najviše u ekipi). Golgetersku seriju nastavio je i na međunarodnoj sceni, pa je sa sedam pogodaka bio najzaslužniji za osvajanje prvog velikog trofeja u istoriji kluba - Lige Evrope.

Ozbiljno je 29-godišnji napadač zadužio klub, pa je uprava rešila da ga nagradi, ali i da se obezbedi. Moreno je daleko najvažniji šraf ambicioznog projekta Viljareala, privukao je pažnju i većih klubova partijama u minule dve sezone, pa je prioritet Žute podmornice bio da ga zadrži. Uspela je u tome.



tagovi

ViljarealĐerar Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara