Miloš Ninković, (© AFP)
Miloš Ninković, (© AFP)

Vredelo je čekati četiri meseca, šmekerski potez Miloša Ninkovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 16:01

Srbin poveo Sidnej ka preokretu protiv Velingtona

Ponovo se igra fudbal na petom kontinentu, opet Miloš Ninković demonstrira kakav je majstor. U 21. kolu A lige srpski vezista je po ko zna koji put pokazao zašto je godinama jedan od najkvalitetnijih igrača prvenstva Australije. Nekadašnji fudabler Crvene zvezde je na meču sa Velingtonom, pri rezultatu 1:1, izveo potez za divljenje i poveo šampiona ka preokretu – 3:1.

Nekadašnji reprezenatativac Srbije je spoljnim delom stopala perfektno „izbacio“ Trenta Buhadžara na tridesetak metara od protivničkog gola, a rezervista pogodio za 2:1. Bila je to treća asistencija Srbina ove sezone, koji na kontu ima i pet pogodaka. 

Izabrane vesti

Dva minuta kasnije, praktično preslikana akcija Sidneja: 22-godišnji Buhadžar je iz drugog pokušaja postavio konačnih 3:1, iako je Velington imao prednost koju mu je sa penala doneo Piskopo, a na isti način oduzeo Adam Le Fondre. Engleski internacionalac je tako stigao do 18 prvenstvenog gola i izjednačio se na čelu liste strelaca sa Džejmijem Meklarenom.

Bez ikakve dileme bila je ovo utakmica koju će dvostruki strelac i režiser trijumfa nebesko-plavih Trent Buhadžar dugo pamtiti. Dva gola u dva minuta za preokret šampiona i dokaz da momak kojeg neretko porede sa Juseinom Boltom nije samo sprinter na terenu. Doduše, tog prvog ne bi ni bilo da mu Miloš Ninković nije gurnuo loptu u prepoznatljivom stilu. Vredelo je četkati četiri meseca, koliko se nije igrao fudbal u Australiji.

Sastav Stiva Korike ima ubedljivu prednost na čelu tabele sa 51 bodom.




tagovi

Sidnej FCMiloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara