Vrelo je: Gent prihvatio Zvezdinu ponudu od 2.000.000 evra, Bukarijev menadžer danas u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.06.22. | 09:14

Sve izvesnije da će crveno-beli vrlo brzo dobiti drugo pojačanje

Krilni fudbaler Genta Osman Bukari biće drugo veliko pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Zvanične potvrde nema, ali gotovo da više nema dileme da će reprezentativac Gane u narednom periodu nositi crveno-beli dres srpskog šampiona.

Crvena zvezda je, prema saznanjima Mozzart Sporta, postigla dogovor sa Gentom oko angažovanja brzonogog krila. Crveno-beli su u Belgiju poslali ponudu tešku 2.000.000 evra uz procente od dalje prodaje, a nekadašnji rival Zvezde i Partizana u Evropi je prihvatio da Bukarija pusti u Beograd. Ostalo je samo da momak koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Nantu dogovori lične uslove sa novim klubom. Ako ne dođe do preokreta, Bukari bi već u toku sutrašnjeg dana mogao da stavi potpis na trogodišnji ugovor. Prema pojedinim informacijama njegov agent će već danas doputovati u Beograd kako bi video detalje ugovora i postigao konačan dogovor sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Na taj način Osman Bukari će postati jedno od najskupljih pojačanja Crvene zvezde u istoriji kluba.

Preko 2.000.000 evra plaćeni su samo Mateo Garsija, Takajuki Suzuki, kao i Ričmond Boaći prilikom povratka u Crvenu zvezdu poslednjeg dana prelaznog roka 2018. godine. Očekivanja od mladog reprezentativca Gane biće izuzetno velika, obzirom da je srpski šampion prethodnih sezona kuburio sa brzinom.

Da je posao blizu realizacije potvrdili su direktori Crvene zvezde Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela na zvaničnoj prozivci za narednu sezonu. Prvi operativac kluba je poručio da će pre centarfora u Zvezdu stići desno krilo. Mitar Mrkela je bio još direktniji.

„Blizu smo da promovišemo naredno pojačanje, o imenu neću“, bilo je sve što je rekao Mrkela.

Sa Bukarijem je bila u prilici da se upozna i Zvezdina publika, s obzirom da je u sezoni 2020/2021. igrao protiv crveno-belih u Ligi Evrope. Gent je tada bio u baš lošem trenutku, oba puta je poražen od Crvene zvezde i tu grupnu fazu okončao bez osvojenog boda, ali je Bukari bio više nego zapažen na Marakani. Najviše problema sa njim imao je Marko Gobeljić, koji je na tom meču prinudno igrao na poziciji levog beka. Takođe, Milan Borjan je vezisti iz Gane odbranio i zicer na tom meču.

Brzo krilo iz Gane, prošle sezone je ostvarilo 26 nastupa u svim takmičenjima za Nant i postiglo dva gola, uz četiri asistencije. Nije baš bio standardan, 11 puta je startovao, ali je redovno ulazio sa klupe, što nije mala stvar u ekipi koja je završila na devetom mestu Lige 1.

Bukari je karijeru počeo u Akra Lajonsima, a u Evropu je stigao sa 20 godina i potpisao za Trenčin. U Slovačkoj je pokazao ogroman potencijal, odigrao je 66 utakmica, postigao 16 golova i ostvario 25 asistencija, posle čega se pojavio Gent i u septembru 2020. godine ga doveo za obeštećenje od 1.000.000 evra.

Posle završetka posla sa Bukarijem očekuje se da se crveno-beli fokusiraju na dovođenje špica i zadnjeg veznog. Za sada je Mateo Kasijera prvi favorit.


tagovi

Osman Bukari

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara