Vreme je da postane šef: Nenad Milijaš odlazi iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 17:26

Legendarni kapiten bi od leta trebalo da počne samostalnu trenersku karijeru, ranije imao ponude Voždovca, Kragujevca i FSS-a

Stvar je ukusa hoće li neko reći da li je ili nije bilo boljih, ali teško da je postojao voljeniji kapiten u novijoj istoriji Crvene zvezde od Nenada Milijaša. Nekadašnji reprezentativac Srbije boravio je na Marakani i u teškim vremenima, suočavao se sa brojnim problemima, bio jedan od režisera dugo čekane titule iz 2014. godine.

U tri mandata u crveno-belom dresu Nenad Milijaš je osvojio pet nacionalnih titula i dva kupa, a nisku trofeja nastavio je i po završetku igračke karijere kada je prekomadovan u stručni štab Crvene zvezde. Odmah je postao pomoćnik Vladana Milojevića, potom je dobio veće ingerencije u štabu dugogodišnjeg prijatelja Dejana Stankovića, nastavio sa istim poslom i u eri Miloša Milojevića. Ostaće zapisano da je kao pomoćnik Nenad Milijaš osvojio još tri titule i dva nacionalna kupa...

Izabrane vesti

Izvesni dolazak Baraka Bahara u Crvenu zvezdu dovešće do velikih promena u stručnom štabu srpskog šampiona. Za očekivati je da neko od Srba ostane u „stafu“, ali po svojoj prilici to neće biti Nenad Milijaš.

Kako se može čuti, vlasnik zemunske haubice i bivši član Vulverhemptona odlučan je u nameri da počne samostalnu trenersku karijeru... Sličnu ideju imao je Nenad Milijaš i prethodnog leta, ali je odlučio da ostane uz Dejana Stankovića tokom kvalifikacija... Posle eliminacije od Haife Milijaš je ostao i uz novog šefa Miloša Milojevića, smatrao je to svojom obavezom, pošto je poznavao mladog stručnjaka.

Od nedavno Nenad Milijaš je i vlasnik PRO licence. Pravi trenutak da pređe na stepenicu više, i možda se u dogledno vreme nametne kao jedan od predvodnika novog talasa srpskih stručnjaka. Sve će zavisiti od njega, kao i odabira narednog kluba.

Prethodnog leta, kada se pričalo o njegovoj samostalnoj karijeri, postojalo je interesovanje Voždovca. Ozbiljno su u Zaplanjskoj razmišljali o bivšem internacionalcu. Imao je razgovor i sa bivšim saigračem, sada sportskim direktorom Radničkog iz Kragujevca Slavkom Perovićem. Pominjala se mogućnost da preuzme i mladu reprezentaciju Srbije u delikatnom trenutku, ali je izbor pao na Zvonka Živkovića.

Biće zanimljivo videti kako će se razvijati karijera Nenada Milijaša. Dobri rezultati u Mozzart Bet Superligi bi ga približili povratku u Zvezdu. I šefovskom mestu.


tagovi

Nenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara