Horhe Almiron (©Reuters)
Horhe Almiron (©Reuters)

Vreme tuge na Bombonjeri: Boka ostala bez trenera

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 04:15

Horhe Almiron podneo ostavku posle poraza od Fluminensea na Marakani

Poraz u finalu Kopa Libertadores od Fluminensea na Marakani posle produžetka (1:2) značio je odlazak Horhea Almirona sa kormila tima s Bombonjere. Argentinski Ole je javio da je dosadašnji trener slavnog kluba iz Buenos Ajresa o svojoj odluci prvo obavestio potpredsednika Huana Romana Rikelmea.

Posle finala u subotu uveče, Almiron je nagovestio odlazak.

Izabrane vesti

"O budućnosti ne mogu sada da odgovorim. Ima bola, mnogo bola. Videćemo kako će sve biti, ovo je jako veliki klub i uvek mora da se podigne. Tim i klub imaju sjajnu budućnost", rekao je Almiron vruće glave.

Dan posle finala, kada su se plavo-žuti vratili u Buenos Ajres, 52-godišnji stručnjak je rekao i konačno: „Odlazim“. Rikelme je pokuša da ga nagovori da ostane, da još jednom razmisli, ali Almiron je bio izričit da napušta klubu velikana.

On je tokom sezone nasledio na klupi Uga Ibaru kome ni prošlogodišnja titula u Argentini nije pomogla da sačuva kormilo. Pre toga su otkaze dobili i Batalja i Ruso.

Boka često menja trenere, kao i većina klubova u Južnoj Americi. Almiron se nije proslavio na klupi giganta sa Bombonjere. Na 42 utakmica dobio je samo 17, nerešeno je bilo 13 mečeva, uz čak 12 poraza.

I tim iz Buenos Ajresa je nešto kasnije potvrdio da će morati da traže novog stratega.

Klub obaveštava članove i simpatizere da je Horhe Almiron izvestio da su on i njegov trenerski štab, sa ugovorom koji važi do kraja sezone, doneli odluku da ne nastave dalje. Naš klub ceni ono što su Almiron i njegovi saradnici uradili i želimo im sreće u nastavku karijere, saopštili su s Bombonjere.

Boka u subotu uveče u Riju nije uspela da osvoji sedmu tiutlu šampiona Južne Amerike i izjednači se sa Independijenteom iz Aveljanede. Fluminense je stigao do premijerne krune na Zelenom kontinentu, a junak Rija je Džon Kenedi koji je u pridužetku postigao pobedonosni gol – 2:1. Posle 90 minuta bilo je 1:1.

Boki do kraja godine ostaje polufinala Kupa Argentine i duel sa Estudijantesom iz La Plata. Osvajanjem ovog trofeja, tim s Bombonjere bi se plasirao u grupnu fazu Kopa Libertadoresa 2024.



tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsHorhe AlmironHuan Roman RikelmeKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara