Vreme za drugačiju Zvezdu: Dioni i Falko od starta, šansa i za Stanića...

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 10:55

Trener crveno-belih Dejan Stanković moraće da izrotira u sutrašnjem duelu sa ekipom Mladosti

Trenutak je jako deliktan, jer niko nije očekivao da će Crvena zvezda na početku sezone vezati dva meča bez trijumfa. Duel protiv Mladosti iz Lučana ima epitet onih koji se prosto moraju dobiti. Zbog mira u kući, ali i dobre pripreme za jedan od najvažnijih mečeva ovog leta, revanš protiv Kairata u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iza Crvene zvezde je jako neprijatna utakmica u Almatiju, sa mnogo problema u igri koji su postali hronična boljka. Tu je i dug put u Kazahstan, pošto su igrači Crvene zvezde ove sedmice proveli 12 sati u avionu.

Izabrane vesti

Moraće Dejan Stanković da promeša karte za duel protiv Lučanaca, iako još nije izdefinisao najjaču postavu. I ima mnogo znakova pitanja kada je reč o utakmici koja može da prelomi Zvezdine ambicije u narednoj sezoni.

Ipak, jasno je da je pojedinim igračima potreban odmor kako bi u punoj snazi dočekali narednu sredu. Može se očekivati da Dejan Stanković poštedi Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, vrlo verovatno i Aleksandra Dragovića, El Fardu Bena, kao i Nenada Krstičića ili Sekua Sanogoa.

Takav rasplet pružiće mogućnost drugim igračima da se ozbiljno nametnu kao potencijalni starteri za evropski meč. Tu, pre svega, mislimo na Filipa Falka. Skupo plaćeni Italijan je dobio šansu u finišu mečeva protiv Vojvodine i Kairata.

Uspeo je za dva minuta na terenu u Kazahstanu da iskreira jednu dobru akciju i uputi centaršut ka Dioniju. Imao je i tokom proleća solidne role bivši ofanzivac Lečea, ali nije imao kontinuitet na terenu i mogućnost da pokaže da li zaslužuje zvanje Zvezdinog pojačanja.

Francuz Dioni bi trebalo da dobije više minuta, kako bi poboljšao fizičku spremu i nametnuo se kao rešenje u napadu. Početak u Almatiju nije obećavajući, mada je rano suditi o mogućnostima doskorašnjeg napadača Dionija.

Velike promene očekuju se i u veznom redu. Kao i povratak Gelora Kange. Šansu vrebaju starosedeoci Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, kao i mladi Petar Stanić koji je dobio niz pohvala od Dejana Stankovića.

Biće zanimljivo videti i na koga će se Dejan Stanković odlučiti u poslednjoj liniji.



tagovi

Dejan StankovićPetar StanićGelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara