Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Vri u Seriji B: Kjevo želi da uhvati lidera na spavanju, Ninković sa Askolijem juri bodove spasa

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.07.20. | 11:20

Dva kola pre kraja samo su tri tima bezbrižna, ostali se bore za mesto u plej-ofu, za opstanak i izbegavanje plej-auta. Srpski internacionalci raspucani na poslednjim mečevima drugoligaškog karavana u Italiji

Ključa na "čizmi" u Seriji B. Ostalo je još dva kola do kraja šampionata. Poznata su oba direktna putnika u elitu, a to su Benevento i Krotone, odavno je trećeligaš postao Livorno, dok ostalih 17 ekipa nisu bezbrižni, svi se bore za plej-of ili opstanak.

U doigravanju za treće mesto u Seriji A igraće šest ekipa, a pred finalnih 180 minuta sezone, u igri je čak 13 timova. Specija i Pordenone su na pragu da preskoče prvu rundu doigravanja i da ostanu na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji. Speciji do kraja sezone za plej-of treba samo bod, a da bi bila treća ili četvrta potrebno joj je još dva boda. Prilika da u poslednje kolo ekipa trenera Vičenca Italijana uđe bezbrižnu je večerašnji meč (21.00) protiv Virtus Entele koja matematički može i u plej-of, ali i u plej-aut, pa nije bez motiva.

Izabrane vesti

Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom u prethodnom periodu. Entela je pobedila samo jednom u prethodnih šest kola. Specija igra tvrde utakmice sa malo pogodaka. Na tri u nizu je bilo 0-1 gola. U prvom delu sezone nije bilo golova. Poslednja četiri od pet mečeva dolazilo je 0-2.

Pordenone takođe može da zacementira četvrto mesto ako danas slavi protiv Salernitane koja je trenutno na mestu koje vodi u plej-of. Domaćin je osvojio samo bod na prethodne tri utakmice.

Kjevo se posle dva vezana poraza probudilo i protekle nedelje je slavilo u na Bentegodiju protiv Čitadele sa 4:1. Ekopa iz Verone je produžila nadu da može makar na osmu pozicija koja vodi u doigravanje za elitu. Odličan je u poslednjim utakmicama nekadašnji reprezentativac Srbije Filip Đorđević. Bivši napadač Crvene zvezde, Nanta i Lacija postigao je ove sezone devet golova u Seriji B, a imao je i šest asistencija. Kapiten Letećih magaraca postigao je tri pogotka na poslednje dve utakmice.

Ekipa iz Verone će imati težak zadatak protiv lidera i najbolje ekipe drugoligaškog karavan, Beneventa. Četa Filipa Pipa Inzagija odavno je u Seriji A, ali nema popusta za rivale. Prošle nedelje je Benevento slavio u Frozinoneu iako je domaćinima taj meč mnogo više značio.

Benevento je na svom stadionu Čiro Vigorito nemilosrdan ove sezone. Nije još poražen, ima 14 pobeda i samo četiri remija. Lider je postigao najviše golova kod kuće u ligi, čak 39 (više od dva u proseku), a primio je samo osam pogodaka, najmanje u šampionatu druge lige Italije. Kjevo mora da slavi ili makar uzme bod ako želi da ostane u konkurenciji za plej-of. Domaćinu je motiv da završi sezonu bez poraza na svom bunjištu.

Alesandro Nesta u društvu Luisa Figa (©AFP)Alesandro Nesta u društvu Luisa Figa (©AFP)

Krotone je prošle nedelje proslavio povratak u elitu. U gradu je bilo veliko slavlje. Domaćin će igrati protiv sve slabijeg Frozinonena koji sa klupe predvodi Alesandro Nesta, nekadašnji as Lacija i Milana. Gostima su bodovi neophodni da ostanu na mestu koje vodi u plej-of.

Empoli protiv Kosence juri tri boda za doigravanje. Gosti su u seriji od tri trijumfa, ali i dalje strepe za opstanak. Ekipa iz Toskane sve nade polaže u najboljeg strelca tima Leonarda Mankusa, dok je protekle nedelje u gostima protiv Salernitane bio raspoložen Švajcarac Nedim Bajrami, strelac dva gola.

Osim Filip Đorđevića odličan u finišu sezone je Nikola Ninković. Nekadašnji igrač Partizana je sa dva gola prošle nedelje spasao Askoli poraza na svom terenu protiv Pordenonea. Na kraju je bilo 2:2. Askoli nije obezbedio opstanak, a putuju u Pizu koji se bori za plej-of. Ninković je ove sezone postigao devet golova, imao isto toliko asistencija. Askoli je sjajan u finišu sezone, nije poražen već šest kola (ima četiri trijumfa). Piza je u padu, ima samo jednu pobedu u prethodna četiri kola i dovela je u pitanje plasman u doigravanje za popunu Serije B.

Svih 10 mečeva pretposlednjeg kola odlučuje o nečemu, pa nas večeras očekuje zanimljivih 90 minuta na Apeninima.

SERIJA B – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

21.00 (2,65) Benevento (3,25) Kjevo (2,70)

21.00 (2,25) Čitadela (3,20) Venecija (3,35)

21.00 (2,85) Krotone (3,30) Frozinone (2,50)

21.00 (2,00) Empoli (3,45) Kosenca (3,80)

21.00 (2,75) Juvestabija (3,05) Kremoneze (2,75)

21.00 (2,25) Peruđa (3,25) Trapani (3,30)

21.00 Peskara - Livorno

21.00 (2,25) Piza (3,35) Askoli (3,20)

21.00 (2,40) Pordenone (3,25) Salernitana (3,05)

21.00 (1,85) Specija (3,50) Virtus Entela (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Italija 2ItalijaSerija BNikola NinkovićFilip ĐorđevićBeneventoFilipo InzagiAskoliEmpoliFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara