Nenad Mijailović (©Facebook/OFK Vršac)
Nenad Mijailović (©Facebook/OFK Vršac)

Vrščani posle pobeda nad Inđijom i Zlatiborom žele i skalp Metalca

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 09:55

Duel u Gornjem Milanovcu (ponedeljak, 20) će da zaokruži 3. kolo Mozzart Bet Prve lige Srbije

Najveći hit u uvodna dva kola nove sezone Mozzart Bet Prve lige Srbije bili su fudbaleri Vršca. Debitanti u ovom rangu takmičenja su ostvarili dve pobede, pa sa puno samopouzdanja gostuju Metalcu u Gornjem Milanovcu (ponedeljak, 20.00) u poslednjem meču 3. kola.

S obzirom na to kakve rezultate prave gosti, a kakav renome ima domaćin koji je prošle sezone igrao u elitnom rangu, ovaj duel se može smatrati derbijem. Zato, u nekoj meri je i najpravednije što baš on zatvara kolo u kojem smo videli neke zaista sjajne utakmice.

Izabrane vesti

Vršac je u otvorio sezonu pobedama nad timovima koji su sezonu 2020/2021 proveli u Superligi, Inđijom (1:0) i Zlatiborom (3:1). To samo čini za toliko većim uspeh tima koji minule sezone ubedljivo osvojio Srpsku ligu Vojvodina, ostavivši daleko iza sebe ekipe poput Feniksa, Borca iz Šajkaša, ali i Dinama iz Pančeva, Radničkog iz Zrenjanina, Hajduka iz Kule…

Dueli sa takvim ekipama za Vršac su stvar prošlosti, nova realnost je borba sa timovima kojima je cilj plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije. Metalac je jedna od njih.

20.00: (1,47) Metalac Gornji Milanovac (4,00) Vršac (6,50)

Po mišljenju trenera i sportskog direktora Vršca Nenada Mijailovića Milanovčani su najveći favorit za osvajanje prvog mesta. Kao takvi, izazov su po Vrščane i prilika da steknu jasniju sliku o sopstvenom kvalitetu, vrlinama i manama.

"Metalac je jedan od glavnih kandidata za osvajanje ove naše lige i pretedenata za povratak u to društvo odakle su prošle godine ispali. Mi idemo u Gornji Milanovac posle dve dobre utakmice, protiv Inđije i Zlatibora. Idemo da vidimo koliko i šta možemo. Ja i dalje mislim da to ni mi sami ne znamo. Jedno je sigurno, daćemo sve od sebe da zadržimo taj nivo discipline i borbenosti”, uverava Mijailović.

Metalac je iz prva dva kola sakupio četiri boda. U Gornjem Milanovcu je preslišao Radnički iz Novog Beograda sa 2:0, a zatim je u Inđiji odigrao 2:2.

Izdanja Metalca su iznad ove lige. Za njih je povratak među superligaše realnost. To ne znači da idemo sa belom zastavicom u Gornji Milanovac, želimo da se nadigravamo sa njima i da osvojimo bodove. Očekuje nas dobra utakmica sa odličnim protivnikom”, dodao je šef stručnog štaba Vršca.

U vezi kluba iz Gornjeg Milanovca je zanimljivo i to što on organizuje nagradnu igru. Sastoji se od tri faze, kroz koje se sakupljaju bodovi, najbolji na tabeli na kraju jesenje polusezone će dobiti dres Metalca, a klub je spremio nagrade i za ostale pozicije.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Subota

IMT - Jedinstvo Ub 2:1 (1:1)

/Kodžić 40, Kijevčanin 59 - Avrić 36/

Radnički SM - Inđija 1:1 (0:0)

/Milinković 90+4 - Srbijanac 60/

Nedelja

Loznica - Sloboda Užice 0:0

Železničar - Trajal Kruševac 1:0 (1:0)

/Grgić 27/

Zlatibor Čajetina - RFK Novi Sad 1:1 (1:0)

/Dišić 28 pen - Kokir 71/

Mačva Šabac - Radnički Novi Beograd 2:1 (0:0)

/Jevtić 64, Pejović 80 - Stoisavljević 90/

Rad - Grafičar 0:3 (0:0)

/Kaluđerović 76 pen, Mituljikić 86, Bubanj 90+4/

Ponedeljak

20.00: (1,47) Metalac Gornji Milanovac (4,00) Vršac (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeOFK VršacMetalacMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara