(©FK Partizan)
(©FK Partizan)

Vučelić na prozivci: Mi smo pravi srpski klub – igrali smo lepo i nismo osvojili ništa

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 11:44

„To je specijalitet našeg naroda još od Kosova“, kaže predsednik Partizana

Pozdravni govori klupskih lidera na prozivkama za početak priprema obično su dosadni, suvoparni, sa gomilom opštih mesta. Ovog puta u Zemunelu je bilo drugačije.

Parni valjak je danas upalio motore i počeo pripreme za narednu sezonu. A, predsednik kluba Milorad Vučelić se malo opustio i na duhovit, indirektan način, rekao fudbalerima šta misli o rezultatu iz prethodne sezone, koju su crno-beli završili bez ijednog trofeja.

Izabrane vesti

Mi smo u takmičenjima u prethodnoj sezoni pokazali da smo pravi srpski klub. Igrali smo briljantno, imali sjajne pobede, ali na kraju nismo trijumfovali ni u jednom takmičenju. To je srpski specijalitet još od Kosova. Voleo bih da izneverimo tradiciju ovog naroda i ono olimpijsko načelo da je važno učestvovati, pa da ove godine slavimo najpre u prvenstvu, da postignemo što bolji uspeh u Evropi i da osvojimo Kup, koji smo ove godine izgubili zbog naše loše utakmice, jer nismo igrali sa dovoljno žara“, poručio je Vučelić na početku obraćanja.

Zanimljivu opasku je imao prvi čovek Partizana: Kada vidi ekipu kako je izašla na početak meča, zna i kakav će biti krajnji rezultat!

Neću da ostavljate srce na terenu, njemu je najbolje na svom mestu, u grudima. Nego želim da to srce upravlja vašim znanjem i kvalitetom. Radovaćemo se svim vašim pobedama, strepećemo u svim utakmicama. Kada vidim u prvih 15 minuta vaš angažman na terenu, mogu sa 99 odsto sigurnosti da kažem kakav će biti ishod“.

Poručio je Vučelić igračima da su najbolji u Srbiji, ali...

Ovde ima igrača vrhunskog kvaliteta, najvišeg, nema boljih u Srbiji i nadaleko. Ali, to je samo kada igrate punom koncentracijom. Vi ste veliki tim i pokazali ste to u utakmici koju ćemo svi pamtiti, protiv Mančester junajteda, pa i protiv AZ Alkmara, bez obzira na nesrećan ishod u oba meča“, istakao je Vučelić.

Na početak priprema javilo se 29 igrača, a nekih većih promena u sastavu nije bilo. Otišao je Strahinja Pavlović, koji je novi igrač Monaka, a timu je priključeno nekoliko mladih igrača i novajlija Denis Stojković, koji bi trebalo narednih dana da potpiše ugovor sa crno-belima.

Treneru Savu Miloševiću na prvi dan priprema javili su se: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Uroš Vitas, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Saša Zdjelar, Aleksandar Lutovac, Bibars Natho, Milan Smiljanić, Lazar Marković, Sejduba Suma, Lazar Pavlović, Filip Stevanović, Takuma Asano, Đorđe Ivanović, Slobodan Stanojlović, Umar Sadik, Bojan Matić, Nikola Štulić, Denis Stojković, Uroš Knežević, Nikola Čolić, Dragan Bojat, Savo Arambašić, Nemanja Jović i Boris Krstić.

Od igrača pod ugovorom na prozivci nisu bili Aleksandar Šćekić i Nikola Lakčević, koji su u izolaciji zbog virusa korona.

Partizan će do 15. jula trenirati u Zemunelu.


tagovi

milorad vučelićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara