Milorad Vučelić i Miloš Vazura (© Star sport)
Milorad Vučelić i Miloš Vazura (© Star sport)

Vučelićevo pismo najava Partizanovih promena: Fatalizam rađa malodušnost! Ne tražite opravdanja za neuspeh

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.01.21. | 11:24

„Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka“, istakao predsednik crno-belih na početku priprema

Novi vetrovi duvaju Humskom ulicom. Počelo je tako što je Aleksandar Stanojević primetio kako je Partizan tokom jesenjeg dela sezone imao odlično suđenje (iako su Savo Milošević i čelnici do pre samo nekoliko meseci tvrdili drugačije), a da bi crno-beli trebalo najpre da se bave sobom može se zaključiti iz pisma Milorada Vučelića fudbalerima i članovima stručnog štaba na početku priprema za prolećni deo takmičarske godine.

Predsednik kluba sprečen je, zbog zdravstvenih problema, da se pojavi u Sportskom centru „Zemunelo“, ali je našao način da se obrati svima kojima je Partizan na srcu. Pritom, da napravi zaokret u odnosu na prethodna „slova“, što je pohvalno i nagoveštava da se klub menja.

Izabrane vesti

Nabolje.

Vama, fudbalerima i stručnom štabu želim da očuvate i unapredite pobednički duh Partizana. Da nastavite pobedonosni niz započet na isteku prošle godine. Morate se takmičiti sa svešću i uverenjem da sve samo od vas zavisi i da ne tražite unapred opravdanje za neuspeh. Fatalizam rađa malodušnost. Prilike će se popraviti tako da ćemo imati veliku podršku naših vernih i jedinstvenih navijača, Grobara. Impresivan je način na koji su oni obeležili svoju godišnjicu, svoj petodecenijski jubilej. Hvala im na tome“, nadahnuto je poručio Vučelić u pozdravnom pismu koje je igračima, trenerima i čelnovima rukovodstva pročitala portparol Biljana Obradović.

Crno-beli su trenutno devet bodova iza Crvene zvezde, ali su naređali osam pobeda, kao zamajac promena.

Razne druge okolnosti su takve kakve su i ni ovlaš ih kritički ne opisujem, jer u dane Božića bi trebalo imati i negovati samo bogougodne misli. Te sledstveno tome i koristiti odgovarajuće reči. Svima vama želim srećan Božić i uspešnu takmičarsku godinu. Živeo Partizan! Napred Partizan“, dodao je Vučelić.

Sa prvog treninga u 2021. godini (© Star sport)Sa prvog treninga u 2021. godini (© Star sport)

Prethodno, najradosnih hrišćanski praznih čestitao svim „partizanovcima, igračima, trenerima, stručnjacima, simpatizerima, uposlenicima i navijačima“. A posebno...

Tek stasalim omladincima, poniklim u našoj školi, kojih je danas veliki broj i koji će se kvalitetom i zalaganjem boriti za mesto u prvom timu, želim im da u tome uspeju. Oni su potvrda sistema vrednosti koji Partizan neguje i zbog čega je, po stvaranju najkvalitetnijih igrača, decenijama na vrhu evropskog fudbala, a minule godine ponovo prvi u Evropi. U sistemu vrednosti koji krasi Partizan, viteška igra i pravi sportski duh zauzimaju najviše mesto. I zaslužene pobede, pobede izborene na zelenom terenu. To u 75 godina postojanja krasi Partizan! Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka“.

Podsetio je Milorad Vučelić da tokom 2020. Humska nije videla trofej (drugo mesto u Superligi i izgubljeno finale Kupa Srbije), kao i da nije gledala međunarodni fudbal tokom 2020 (eliminacija od Šarlroa u kvalifikacijama za Ligu Evrope).

U godini koja je za nama ostali smo bez trofeja, po zasluzi, rekao bih. Ostali smo to dužni i istoriji i veličini Partizana, ali najviše onim desetinama hiljada malih i najmlađih navijača koji su pritekli u pomoć voljenom klubu kada je bilo najteže. U našu trofejnu salu trebalo da uđe slika 25.000 dečaka i devojčica koji su ispunili tribine Partizanovog stadiona. Uveren sam da ćemo im se u godinama koje dolaze valjano odužiti i odazvati na veliku iskazanu ljubav“, zaključio je predsednik crno-belih.


tagovi

FK PartizanMilorad Vučelić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara