Gradski stadion u Leskovcu (©YouTube/printscreen/IMH stadiums)
Gradski stadion u Leskovcu (©YouTube/printscreen/IMH stadiums)

Vučić: Pametan predlog da Zvezda igra u Loznici i Leskovcu, Srbija će imati prvaka Evrolige za četiri godine

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 23:33

I zašto ne vidi razlog da Nebojša Čović ode iz kluba

Plate, penzije, situacija na Kosovu i Metohiji, ali i geopolitici... Sve su to bile teme o kojima se pričalo tokom gostovanja srpskog predsednika Aleksandra Vučića u emisiji Četvrtkom u devet na RTS-u, ali ljubiteljima sporta u Srbiji možda još zanimljvije bile su one o – Crvenoj zvezdi, Partizanu i izgradnji novih stadiona u zemlji.

Pa da krenemo redom, od pitanja koje je mnogima titralo na usnama: zašto novi stadioni baš u Leskovcu, Zaječaru u Loznici kada ti gradovi u prethodnom periodu nisu mogli da se podiče velikim fudbalskim uspesima?

Izabrane vesti

"Ma nemojte, treba neko da bira mafijaški po tome gde su nam klubovi jaki? Tamo gde treba - razvijamo te sredine. Klubovi će sami da se pojave, verujte mi. Igraće i naša reprezentacija tamo. A gde će da igraju Zvezda i Partizan kada krenu da rade ove svoje užasne stadione danas?“, zapitao se Vučić.

Dakle, gde?

"Neko će da igra na Nacionalnom stadionu, a čuo sam predlog, za koji mislim inače da je pametan, da li će da bude tako ili ne, pojma nema, njihova je odluka, da Crvena zvezda razmišlja da igra pola u Leskovcu, pola u Loznici, jer njihove dve najveće navijačke baze su tamo. Prvo da bi privukli Republiku Srpsku, a i da se oduže ljudima na jugu Srbije, jer je procentualno gledano tamo njihova ubedljivo najveća navijačka baza. Da li će to da urade? Ne znam“.

Za lokaciju Nacionalnog stadiona u Surčinu tvrdi: biće novi centar grada kada bude tamo izgrađen i novi sajam. A onda priča skreće u pravcu košarke i dva srpska kluba u Evroligi ove sezone. Da li i sledeće?

"Mislim da je Srbija zaslužila da ima dva predstavnika u poslednjih osam i ove sezone, Zvezda je nesrećno izgubila mnogo utakmica. Ima jednog od najzanimljivijih igrača za publiku...

Misli se naravno na Fakunda Kampaca, pa odmah i pitanje voditelja Gorislava Papića – ostaje li Argentinac i sledeće sezone?

“To morate da pitate rukovodstvo Zvezde, ne mene. Kao navijač, to bih mnogo voleo... Naravno, želim i Partizanu svu sreću u poslednjih osam, da odu na Fajnal for i dostojno prezentuju Srbiju kao što su to činili ove godine“, odgovorio je predsednik Srbije.

Nažalost, previše se brzo prelazilo sa teme na temu, pa smo čuli samo deo odgovora na pitanje da li nas na leto čekaju promene u košarkaškom klubu Crvena zvezda i fudbalskoj sekciji Partizana. Ovaj prvi deo pitanja možda je i zbunio Vučića...

“Promene u košarkaškom klubu Crvena zvezda? Ja mislim da Zvezda beleži najuspešnije sezone već pet, šest, sedam godina... Ne znam ni što to mene pitate? Kakve ja veze imam sa tim? Kažu da Vučić odlučuje o svemu? Nije tačno da Vučić odlučuje o svemu. Ali ne vidim razloga (da se menja Nebojša Čović, prim.aut)“.

Ne odlučuje dakle, iako ne krije da država i te kako finansijski pomaže večite.

“Pomažemo mnogo. I fudbalske i košarkaške klubove. Mnogo više nego druge države. I zato se radujem kada prave uspehe i verujem da će Srbija imati šampiona Evrope u košarci uskoro, za dve, tri, četiri godine najkasnije“.


tagovi

KK Crvena zvezdaFK Crvena zvezdaKK PartizanAleksandar VučićFakundo KampacoNebojša ČovićEvroligaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara