Vučici treba ozbiljan reset: Verona dobila službeno 3:0 zbog skandalozne greške Romine administracije

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 16:44

Vučica kažnjena zbog propusta u vezi sa registracijom Amadua Dijavare

Utakmica prvog kola Serije A između Verone i Rome registrovana je službenim rezultatom 3:0 zbog nesvakidašnjeg propusta administrativne službe kluba iz Večnog grada. Vučica je tako ostala bez osvojenog boda na Bentegodija zbog krajnje neprofesinoalnog poteza.

Naime, greška sporna je bila uloga defanzivnog veziste Rimljana Amadua Dijavare u ovom meču. Igrač iz Gvineje za sezonu je prijavljen među igrače ispod 22 godine, kao što je bio slučaj prošle sezone, ali je u julu proslavio 23 rođendan. U Romi očigledno nisu ažurirali taj spisak, pa je došlo do propusta zbog kojeg je klub kažnjen adekvatnom disciplinskom merom.

Izabrane vesti

Roma će ovu grešku moći da ispravi, pošto na spisku takozvanih seniorskih igrača ima još četiri slobodna mesta, ali niko neće moći da joj vrati bod, koji sada deluje nebitno, ali bi mogao da bude presudan onda kada se bude odlučivao plasman u finišu sezone.

Rimljani prolaze kroz težak period. Protekle dve-tri sezone sada već bivša uprava na čelu sa Džejmsom Palotom potpuno je urušila klub i ekipu, koja ne da više nema snagu da se bori za trofeje, nego joj je ozbiljno urušen i renome. Nova uprava na čelu sa američkim milionerom Danom Fridkinom moraće ponovo da pokreće stvari bukvalno od nule, jer ne samo da škripi kada je u pitanju kvalitet tima, već i u drugim klupskim strukturama, što jasno pokazuje ovakav propust koji se ne može zamisliti u Juventusu ili Interu, koji su do skoro bili veliki rivali, a sada deluju miljama daleko u svakom smislu.


tagovi

Amadu Dijavara

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara