Vujadin Savić se vraća u Zvezdu u januaru?

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 11:19

Kiprani pišu…

Bombastične vesti stižu sa Kipra.

Vujadin Savić od januara opet u Crvenoj zvezdi?!

Izabrane vesti

To ekskluzivno otkriće je kao glavnu vest ovog jutra lansirala Kerkida, najčitaniji sportski medij na Kipru. Nema mnogo detalja, niti je priča opširna, osim što se tvrdi da su igrač i Crvena zvezda raspoloženi da već u januaru obnove saradnju koja je iznenada prekinuta letos.

Podsetimo, Savić je dve sezone bio standardan u štoperskom tandemu kod Vladana Milojevića. Prvo sa Le Talekom, potom sa Degenekom i Milunovićem. Bio je zamenik kapitena Milijaša, mada je u većini mečeva nosio kapitensku traku jer Milijaš nije igrao, a dao je veliki doprinos evropskim uspesima Crvene zvezde kao što su ulasci u Ligu Evrope i Ligu šampiona, pobeda nad Liverpulom, remi u Londonu sa Arsenalom, kao i u osvajanju dve uzastopne titule. Iako je zimus produžio ugovor sa crveno-belima do 2022. godine, prilično čudno i iznenađujuće je letos napustio klub pošto je na pripremama izgubio status startera. Uprkos važećem ugovoru, Zvezda ga je bez obeštećenja (?!) pustila u APOEL sa kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Posle početnog perioda aklimatizacija i lakših problema sa povredama, Savić je posle mesec dana zauzeo mesto komandanta odbrane. Kada se oporavio, bio je starter u sva četiri meča Lige Evrope i svih sedam utakmica u prvenstvu Kipra. Povratkom Savića u odbranu, APOEL je uspeo da nadoknadi šokantan poraz od luksemburškog Didelannža (3:4) u prvom kolu i da se plasira u šesnaestinu finala Lige Evrope. U prvenstvu je APOEL sa Savićem na terenu primio samo jedan gol na šest utakmica do prošlog vikenda kada je srpski štoper odigrao prvu slabu partiju i zamenjen je na poluvremenu u gostujućem porazu od Olimpijakosa u Nikoziji (0:2).

Zato je ova vest iznenađenje i za kiparsku fudbalsku javnost jer se srpski štoper odlično uklopio i bio jedan od najbitnijih šrafova u timu trenera Tomasa Dola.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara