Vuk Rašović, © MN Press
Vuk Rašović, © MN Press

Vuk Rašović kandidat za selektora

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 16:04

Bivšeg Partizanovog trener cene na Bliskom istoku

Bivši učenici ga zovu da se vrati u Evropu i oproba u konkurentnijem, izazovnijem, fudbalu, ali izgleda da je Vuk Rašović pustio korenje na Bliskom istoku i da je i te kako cenjen u arapskom svetu. Svedoči o tome informacija da se bivši trener Partizana nalazi u najužem krugu kandidata za funkciju selektora reprezenatcije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Rašović je trenutno zaposlen u toj zemlji, ovo mu je druga sezona na klupi Al Darfe, te iako je u pitanju mali klub u poređenju sa trenutnim liderom Al Šababom ili najtrofejnijim kubom države, Al Ainom, učinak Srbina privukao je pažnju. Al Darfu je doveo do finala Kupa predsednika, s tim da se ne zna još tačan termin borbe za trofej, usled pandemije virusa korona.

Izabrane vesti

Kako god, Rašovićev učinak u Emiratima je visoko cenjen, zbog čega tamošnji mediji uveravaju da čelnici tamošnjeg saveza razmatraju opciju da mu ponude selektorsku funkciju i povere vođenje tima u okviru azijskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. Ujedinjeni Arapski Emirati su posle četiri runde takmičenja u kvalifikacionoj Grupi B zabeležili po dve pobede i poraza, zauzimaju tek četvrto mesto u konkurenciji pet timova i ako već nemaju realne šanse da stignu lidera Vijetnam (11 poena) pojurili bi drugo mesto koje vodi u baraž (na njemu je trenutno Malezija za devet). U Emiratima su najpre mesto na klupi poverili Ivanu Jovanoviću, ali srpski stručnjak nije stigao ni da debituje, isprečila se korona, pa je ugovor raskinut još pre prve zvanične utakmice.

Umesto Jovanovića, traži se novo rešenje, međutim, Vuk Rašović nije jedini kandidat za selektorsko mesto. Jedan je Abdulaziz Al Jasi, koji je u sezoni 2018/19 osvojio šampionsku titulu i Superkup sa Šaržom, dok se Arapima preporučio i Španac Luis de la Fuente koji je prošle godine osvojio Prvenstvo Evrope za U-21 za Crvenom furijom.



tagovi

Vuk Rašovićujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara