©Reuters
©Reuters

Vukašin Jovanović na oku Čukaričkom, čeka se oporavak

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 17:53

Pred štoperom kompleksan period rada do povratka u takmičarski ritam

Pauza posle uspešne sezone na Banovom brdu završena je jučerašnjim okupljanjem i početkom tempiranja forme Čukaričkog za nove izazove. Raspoložive snage Dušana Kerkeza u odnosu na prethodni period zaoštrio je štoper Nemanja Ćalasan, dok je dodovor postignut i sa mladim ofanzivcem Ze Mariom, ipak jedna od informacija koje su posebno privukle pažnju u izjavi Vladimira Matijaševića bila je da su Brđani stupili u kontakt sa srpskim štoperom.

Izabrane vesti

"Postoji mogućnost da nam dođe još jedan štoper, koji bi predstavljao veliko pojačanje. Jeste da izlazi iz povrede, ali mislim da će za dva-tri meseca će da bude spreman", kazao je sportski direktor Čukaričkog i tako zagolicao maštu svih koji prate dešavanja u beogradskom superligašu.

Nije mnogo vremena prošlo, a postalo je jasno da se Matijaševićeve reči odnose na Vukašina Jovanovića, defanzivca koji je početkom godine zadobio povredu koja ga je na više meseci odvojila od terena. Štoper ponikao u Crvenoj zvezdi doživeo je na Kipru povredu ligamenata usled koje je operacija bila neminovna te je mimo svih planova još zimus stavio tačku na epizodu u Apolonu iz Limasola.

Kompleksan oporavak Jovanović je posle hirurškog zahvara nastavio u Beogradu gde se sada nalazi i gde je počeo sa lakšim fizičkim radom. Pred nekadašnjim mladim reprezentativcem u narednim mesecima je složeni put do povrataka u takmičarsku formu i dug ead na oporavku, te se konkretna priiča o novom klubu ispostavila kao preuranjena, iako je rukovodstvo Čukaričkog pokazalo interesovanje zaigrača.

Čelnici superligaša uspostavili su kontakt sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Srbije i jasno mu dali do znanja da je dobrodošao na Banovom brdu, međutim konkretnih razgovora o eventualnoj saradnji još nije bilo. Jovanović je međutim imao priliku da se uveri u srdačnost Brđana koji su mu pružili odrešene ruke kada su u pitanju resursi tokom oporavka.

Osim za nekadašnjeg člana Zvezde, Zenita i Bordoa, Brđani su kapije stadiona tokom letnje pauze otvorili i za Miloša Ninkovića, iskusnog vezistu bogate karijere koji nikada nije skrivao privrženost Čukaričkom. Ninkoviću ni ranijih godina nije bilo strano da pauzu provede na Banovom brdu, a da je u formi gosta na stadionu kroz šalu je istakao i Matijašević.

"Ninković je tu, trenira. Ne sa ekipom, jer ima 39 godina. Hoće da se vrati na mesto direktora", uz osmeh je rekao sportski dirtektor Brđana i dodao da vezistu čeka povratak u Australiju gde ima još godinu dana ugovora.

Za razliku od igrača Sidnej Vonderersa Jovanović bi ipak u određenim projekcijama mogao da bude značajno pojačanje Čukaričkog, zavisno od toka oporavka, ali će to pitanje na dnevni red očigledno doći tek tokom jeseni. Podsetimo, važnu uligu u poslednjoj liniji proletos imao je Radovan Pankov, igrač pozajmljeni iz Zvezde koji se na kraju sezone preselio u Poljsku, dok su mladi štoperi Bojan Kovačević i Uroš Drezgić privukli pažnju klubova iz inostranstva te je izvesno da će Čukarički uz Ćalasana svakako morati da angažuje još jednog centralnog defanzivca.


tagovi

ČukaričkiVukašin Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara