Igrači Vulvsa slave pogodak (©reuters)
Igrači Vulvsa slave pogodak (©reuters)

Vulvsi izgledaju opasnije nego pre mesec dana, Himenez i Sajs za šest minuta rešili Šefild (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.09.20. | 20:59

Ekipa Nuna Espirito Santa rutinski odradila gostovanje na Bramal Lejnu

Budite bez brige - Vulvsi će i ove godine biti tvrd orah najjačima i ozbiljna konkurencija za Ligu Evrope, ako ne i nešto više! Vulvsi su kao od šale odradili gostovanje nezgodno Šefild Junajtedu i slavili sa 2:0 (2:0) posle ekspresnih golova u uvodnih šest minuta susreta. Mogao je rezultat da bude i ubedljiviji, možda su i Blejdsi mogli da učine susret interesantnijim, ali ovo je izgledalo kao suviše lak posao za Vulvse, pogotovo jer je nasuprot bio tim koji je bez problema uzimao bodove svima.

Nisu ni jedni, ni drugi mnogo menjali u pauzi između dve sezone, ali na prvi pogled deluje da je Vulverhempon bolje sazreo u ovom periodu odmora. Vidi se odmah da će Aron Remzdejl imati veliki teret na leđima da opravda ulogu zamene za hobotnicu Dina Hendersona, koji je posle izvrsne pozajmice na Bramal Lejnu ostao u Mančester junajtedu da se bori za mesto prve "jedinice" sa Davidom de Heom. Mogao je 20.000.000 evra plaćeni novajlija Blejdsa možda i bolje da reaguje kod oba pogotka u ovodnoj fazi utakmice, možda i ne, ali ono što je možda i zgrešio u tim situacijama, uspeo je da ispravi dobrim reakcijama u nastavku susreta jer je sprečio Vukove da ostvare i ubedljiviji trijumf.

Izabrane vesti

Vulvsi su ostali bez pouzdanog Meta Doertija, ali se izostanak čoveka koji je sa ovim klubom prošao sito i rešeto nije ni osetio. Nuno Espirito Santo je odradio dobar posao da uigra ekipu do savršenstva i natempira formu za start sezone. Prvi gol stigao je posle ekspresne transformacije u kontru, Danijel Podense je izvukao loptu do opasne zone, a Raul Himenez je već u 3. minutu presekao domaćina lepom izvedenim udarcem i pogotkom pored Remzdejla.

Nisu stigli puleni Krisa Vajldera ni da shvate šta im se dogodilo, a na semaforu je već stajalo 2:0. Pedro Neto izveo je precizan korner s leve strane i pronašao Romena Sajsa koji je savršeno postavio glavu i matirao Remzdejla.

Nije tempo mnogo opao u nastavku utakmice. Na obe strane ređale su se šanse i Šefild je zaslužio da postigne makar jedan pogodak, ali su i Vulvsi mogli da odu na ubedljiviju razliku. Džon Flek, Bili Šarp i Oliver Mekburni su se propisno ispromašivali na jednoj strani, dok su upravo strelci Himenez i Sajs u razmaku od samo 60 sekundi sredinom drugog poluvremena upropastili dve najbolje šanse da gosti stignu bar do trećeg pogotka.

Moglo je ovde da bude svašta, ali na kraju je Vulverhempton odradio rutinski posao i izgleda opasnije nego pre samo mesec dana, kada je u finišu sezone izgubio poziciju za Ligu Evrope...

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Subota

Fulam - Arasenal 0:3 (0:1)

/Lakazet 8, Gabrijel 49, Obamejan 57/

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)

/Zaha 13/

Liverpul - Lids 4:3 (3:2)

/Salah 4 penal, 33, 88 penal, Van Dajk 20 – Harison 12, Bamford 30, Klih 66/

Vest Hem - Njukasl 0:2 (0:0)

/Vilson 56, Hendrik 87/

Nedelja

VBA - Lester 0:3 (0:0)

/Kastanj 56, Vardi 73pen, 83pen/

Totenhem - Everton 0:1 (0:0)

/Kalvert Luin 55/

Ponedeljak

Šefild Junajted - Vulverhempton 0:2 (0:2)

/Himenez 3, Sajs 6/

21.15: (5,50) Brajton (3,80) Čelsi (1,65)

Odloženo

Barnli – Mančester Junajted

Mančester Siti – Aston Vila

***kvote su podložne promenama



tagovi

Raul HimenezRomen Sajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara