(©Celta Vigo)
(©Celta Vigo)

Za 100 godina postojanja Selta navijačima darovala Rafu Beniteza

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 18:17

Posle sedam i po godina vratio se u Španiju...

Selta će ove godine proslaviti veliki jubilej, obeležiće 100 godina postojanja, a navijačima je darovala (prigodan) poklon: za trenera je postavila Rafu Beniteza.

Iskusni španski stručnjak vratio se u domovinu, potvrdio je klub iz Galicije. Sa Seltom je potpisao ugovor na tri godine. Trebalo bi na Balaidosu da ostane do leta 2026. godine, ali ako se u obzir uzme koliko je potrajao na prethodnim radnim mestima, teško da će izgurati do kraja.

Izabrane vesti

Posle šest meseci Rafa Benitez ima novi angžamna. Na prethodnom poslu je doslovce oteran. Minulog leta parafirao je za Everton, nisu navijači bili najsrećniji što je nekadašnji trener Liverpula preuzeo njihov klub i imali su ga na piku. Kola su brzo krenula nizbrdo, iako je Španac dobio poprilična sredstva za rekonstrukciju tima, a sve se završilo proterivanjem Beniteza.

Nezadovoljni su bili navijači Karamela rezultatima, išli su ka Čempionšipu i odlučili su da uzmu stvari u svoje ruke. Osvanuli su transparenti ispred stadionima na kojima je pisalo: “Rafo, odj*bi”. Sradnja je prekinuta, a identične poruke osvanule su i pre no što je klupsko rukovodstvo rešilo da mu ukaže poverenje. Pristalice Evertona nisu bile u krivu... 

Da vidimo kako će biti u Selti i koliko će biti dugovečan pri ponovnom susretu sa Iberijskim poluostrvom.

Rafa Benitez punih sedam i po godina nije radio kao trener u Španiji, još otkako se rastao sa Real Madridom posle samo 24 utakmice na klupi Kraljevskog kluba. Nije bio kadar da ga odvede do titule.Taj problem na Balaidosu neće imati, očekivanja će biti daleko manja. Pre svega ticaće se opstanka u Primeri. No, sve dok je u klubu Jago Aspas, ne moraju u Galiciji da brinu hoće li igrati u elitnom rangu.

Ekspresno se Rafa Benitez dogovorio sa Seltom, nedelju dana bilo je potrebno da se sve utanači i čovek koji je sa Valensijom osvojio dve titule u Španiji promoviše u trenera. Na polju transfera radiće zajedno sa klupskim savetnikom Luisom Kamposom, a ukoliko prva sezona prođe zadovoljavajuće, biće aktivirane i naredne dve godine ugovora.  

Pre no što je preuzeo Seltu, radio je Rafa Benitez u pomenutom Kraljevskom klubu i Valensiji, kao i Valjadolidu, Osasuni, Tenerifama i Ekstremaduri. Takođe je vodio i Liverpul (sa Redsima osvojio pehar Lige šampiona u Istanbulu), Inter, Napoli, Njukasl, Everton i kineski Dalijen.


tagovi

Rafa BenitezSeltaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara