(Reuters)
(Reuters)

Za četiri dana pet golova: Ronaldo drma Arabijom, doduše iz penala, ali nije samo to (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 22:06

Al Nasr ubedljiv, Rijad Marez strelac i asistent za Al Ahli

Jedino nam je žao što su napustili Evropu. Za sve ostalo, kapa dole. Dve decenije „drmaju“ svetskim fudbalom, a evo i sad, kad su pred penzijom, i dalje su „tate“. Samo na različitim stranama sveta. Lionel Mesi blista i smeje se (što baš i nije bio čest slučaj u Pari Sen Žermenu), a Kristijano Ronaldo „kida“ u Saudijskoj Arabiji. To što je nivo fudbala ispod kvaliteta dvojice najboljih igrača 21. veka je druga dimenzija, ali dok igraju – aplauz.

Još bolje, ovacije. Njima su navijači Al Nasra opet počastili Portugalca, pošto im je prethodno omogućio da bez trzavica isprate meč četvrtog kol PRO lige, u kome je sastav iz Rijada savladao Al Šabab (4:0). Tačno je da je u prva dva kola jedan od kandidata za titulu omanuo, kao što je istina da je u naredna dva ubrza. Najviše usled Ronaldovog uticaja.

Izabrane vesti

U petak het-trik na gostovanju Al Fatehu, a ovog utorka dva gola i asitencija već u prvom poluvremenu.

Ronaldo je izgleda rešio da se na terenu za sve sam pita. U 13. minutu gol sa bele tačke, u 18. još jedan pogodak, ali poništen jer je VAR ustanovio da je protivnika udario rukom u lice, u 38. opet uspešan sa „kreča“, jer je prethodno i sam iznudiuo jedanaesterac. Da ne bude da je samoživ, iako mu to kroz celu karijeru spočitavaju, pokazao je malo pre kraja prvog poluvremena kad je asistirao Sadiju Maneu i već je tad postalo jasno da će Al Nasr osvojiti tri boda.

Zahvaljujući učinku u poslednje dve utakmice Ronaldo je izbio na čelo liste strelaca elitnog ranga u Saudijskoj Arabiji. Kraj njegovog imena je pet golova, a valja podsetiti da na premijeri prvenstva nije igrao, a u drugom kolu nije poentirao u porazu od Al Tavona. E, sad neko će reći „daje golove samo iz penala“. Da li baš? Otkako je zimus stigao u novu sredinu postigao je 19 golova na 23 utakmice. Sedam iz jedanaesteraca.

Sa ovako raspoloženim Ronaldom, Al Nasr bi brzo trebalo da napreduje ka vrhu tabele, gde su zasad maksimalni Al Itihad i Al Ahli. Sastav iz Džede je u utorak razoružao Al Tai (2:0). Najviše usled uticaja Rijada Mareza, pošto se i Alžirac brzo privikao na uslove u Saudijskoj Arabiji i na kontu ima dva pogotka i dve asitencije. Gol vredan vođstva namestio mu je poznanik iz Premijer lige, Alan Sen Maksiman. Kasnije je Marez spakovao gol još jednom zvučnom pojačanju, Franku Kesiju.



tagovi

Kristijano RonaldoAl NasrRijad MarezAl AhliAl Ahli DžedaSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara