(© GalatasaraySK)
(© GalatasaraySK)

Za četiri godine cena pala deset puta: Nekad reprezentativac Nemačke, danas pravi gužvu u vezi Galate

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 10:57

Kerem Demirbaj prešao u turskog prvaka

U sredu osigurana evropska jesen, u četvrtak navijačima na dar još jedno pojačanje. Dan posle probija u treće kvalifikaciono kolo za plasman u Ligu šampiona, pohvalio se Galatasaraj još jednim novajlijom. Ozvaničio je saradnju sa Keremom Demirbajom i tako doveo sedmo pojačanje ovog leta.

Centralni vezista je plaćen Bajeru iz Leverkuzena tačno 3.700.000 evra, što znači da je pojeftinio skoro deset puta u odnosu na prethodni transfer, jer su ga Farmacetu 2019. doveli iz Hofenhajma za 32.000.000 evra. Tad je još i delovao kao fudbaler koji na bundesligaškom nivou može da pravi razliku, do danas je ostao najskuplje plaćen igrač kluba sa Baj arene, ali bez obzira na statistiku nikad nije uspeo da u kontinuitetu pruža zadovoljavajuće partije. Čak i to što je uživao poverenje trenera Ćabija Alonsa, nekada i samog zadnjeg veznog, nije primenilo stav čelnika da bi ga trebalo prodati.

Izabrane vesti

Izbor je pao na Galatu, koja je osim sume izdvojene za obeštećenje objavila da je 30-godišnji vezista potpisao ugovor na tri godine i da će u svakoj zaraditi po 1.000.000 evra. Tako je Demirbaj produžio listu pojačanja turskog prvaka ovog leta, pošto su prethodno trajno angažovan još jedan Turčin poreklom iz Nemačke (Kan Ajhan iz Sasuola već bio na pozajmici), napadač Sedrik Bakambu iz Al Nadra (UAE), još jedan špic Halil Dervoišoglu (Brentford) na pozajmicu iz Lajpciga doveden bek Anhelinjo, a od Pari Sen Žermena otkupljen ugovor Maura Ikardija, dok je po isteku saradnje sa Kristal Palasom potpisao Vilfred Zaha.

A konkurencija u Istanbulu u veznom redu je paklena. Tu su Lukas Toreira, Seržo Oliveira, Frederik Midtsjo, Berkan Kutlu, te mlade snage Baran Aksaka i Hamza Akman.

Što se Demrbaja tiče, poseduje zavidno iskustvo iz Bundeslige (184) utakmice, gde je nosio dresove Hamburga, Hofenhajma i Leverkuzena. Odigrao je i dve utakmice sa reprezentaciju Nemačke u vreme selektorskog mandata Joahima Leva.


 


tagovi

Kerem DemirbajGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara