Stadion u Napulju (©Reuters)
Stadion u Napulju (©Reuters)

Za fudbalske romantike i sladokusce: Moguć prijateljski meč Italije i Argentine u Napulju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 06:37

Pregovori o odigravanju ove utakmice su, navodno, u završnoj fazi

Dosta toga povezuje Italijane i Argentince, a možda najviše od svega strast prema fudbalu.

Posebno zanimljivo biće gledati njihove najbolje igrače na klupskoj sceni u trenucima kada su te dve reprezentacije kontinentalni prvaci. Podsetimo (ako je to ikome potrebno), pre par dana Italijani su osvojili Evropsko prvenstvo, dok su Argentinci bili najbolji na južnomaeričkom Kopa Amerika.

Izabrane vesti

Još zanimljivije bilo bi videti ih jedne naspram drugih! To dosad nije bio slučaj, osim ukoliko žreb ne spoji aktuelnog evropskog i južnoameričkog prvaka na Svetskom prvenstvu, ali moglo bi da se dogodi.

KVOTE ZA MEČ UEFA SUPERKUPA: ČELSI - VILJAREAL

Po informacijama novinara Njujork Tajmsa, Tarika Panje, pregovori o prijateljskoj utakmici između Italije i Argentine su u završnoj fazi. U prilog idu odlični odnosi kontinentalnih fudbalskih federacija, UEFA i CONMEBOL, koje su tokom pomenutih turnira imali dogovor o razmeni sudija, pa je Argentinac Fernando Rapalini delio pravdu na Evropskom prvenstvu, a Španac Hesus Hil Manzano na ovogodišnjem Kopa Amerika.

Posebnu draž prijateljskom meču Italije i Argentine daje to što je ideja da se igra u Napulju, na stadionu koji je nedavno preimenovan u čast legende Dijega Armanda Maradone. Čoveka koji jednako predstavlja božanstvo i za Argentince i za stanovnike grada na jugu Italije.

Upravo je Napulj bio domaćin poslednjeg duela ove dve reprezentacije, još 1990. godine u polufinalu Svetskog prvenstva na kom je Maradona s kapitenskom trakom predvodio Gaučose. Preko Italije penalima u finale, ali ne i potom preko Nemačke, koja je slavila u Rimu 1:0 golom Andreasa Bremea u 85. minutu iz penala.

Ne navodi se mogući termin utakmice, ali kada god da bude, nema dileme da će biti spektakl.


tagovi

Dijego Armando MaradonaPrijateljske utakmicefudbalska reprezentacija Italijefudbalska reprezentacija ArgentineEuro2020Kopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara