Vasilije Đurić (©Starsport)
Vasilije Đurić (©Starsport)

Za kraj 3. kola Mozzart Bet Prve lige - najefikasniji meč runde: Metalac pregazio Vršac

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 21:59

Domaćini slavili 4:1 i preskočili goste na tabeli

Žele u Gornjem Milanovcu što pre da se vrate u Mozzart Bet Superligu, a po prikazanom u prva tri kola Mozzart Bet Prve lige, moguće je da će i uspeti u toj nameri posle samo jedne sezone u nižem rangu.

U trećem kolu Metalac je bio izuzetno ubedljiv protiv OFK Vršca - 4:1. Pitanje pobednika rešeno je već u prvom poluvremenu, pošto su domaćini triput zatresli mrežu rivala.

Izabrane vesti

Ovom pobedom doskorašnji superligaš preskočio je današnjeg protivnika i probio se na treće mesto tabele, odnosno deobu drugog sa Grafičarom, koji takođe ima sedam bodova, ali i nešto bolju gol-razliku (10:3 prema 8:3). Prvi je IMT sa devet bodova, a naredne subote čeka nas uzbudljiv derbi na terenu iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, gde će filijala Crvene zvezde ugostiti Novobeograđane.

Tri boda na kontu Metalca ovog ponedeljka nagovestio je Vasilije Đurić pogotkom već u 3. minutu. Posle dva lepa driblinga majstorski je šutirao sa dvadesetak metara za svoj treći gol od početka sezone.

Nadovezao se Lazar Milošev u 22, kada je posle izgubljene lopte Vrščana na sredini terena odličnim "lažnjakom" prevario protivničkog igrača, a onda precizno šutirao sa 12-13 metara. Bio je to prvi od njegova dva gola u ovom meču. Drugi je dao u 62. minutu snažnim udarcem glavom iz trka na centaršut Abela Abaha. U međuvremenu je Filip Bačkulja matirao Uroša Markovića za 3:0 nakon svega 27. minuta igre.

Uporni gosti, ipak, nisu klonuli duhom. Trudili su se da smanje razliku i uspeli u 65. minutu zahvaljujući autogolu Ilije Milićevića. Levgen Pavlov je centrirao ka Dejanu Parađini, isprečio se defanzivac domaćih, ali nije uspeo i da spreči pogodak kojim je ublažen prvi poraz Vršca.

Bila je ovo najefikasnija utakmica trećeg kola Mozzart Bet Prve lige, međutim, ne i ukupno od početka sezone, pošto je Grafičar u prošloj rundi savladao Loznicu 5:1. Ljubičasti su trenuto i najefikasniji tim lige sa 10 pogodaka.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Subota

IMT - Jedinstvo Ub 2:1 (1:1)

/Kodžić 40, Kijevčanin 59 - Avrić 36/

Radnički SM - Inđija 1:1 (0:0)

/Milinković 90+4 - Srbijanac 60/

Nedelja

Loznica - Sloboda Užice 0:0

Železničar - Trajal Kruševac 1:0 (1:0)

/Grgić 27/

Zlatibor Čajetina - RFK Novi Sad 1:1 (1:0)

/Dišić 28 pen - Kokir 71/

Mačva Šabac - Radnički Novi Beograd 2:1 (0:0)

/Jevtić 64, Pejović 80 - Stoisavljević 90/

Rad - Grafičar 0:3 (0:0)

/Kaluđerović 76 pen, Mituljikić 86, Bubanj 90+4/

Ponedeljak

Metalac - OFK Vršac 4:1 (3:0)

/Đurić 3, Milošev 22, 62, Bačkulja 27 - Milićević ag 65/





tagovi

Metalac Gornji MilanovacOFK VršacMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara