Za Milojevića nastavak pripremnog perioda, za Delije i Zvezdinu decu spektakl

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 09:57

Crveno-beli danas protiv Voždovca (16.30, TV Arena) počinju poteru za Partizanom u Mozzart Bet Superligi

Navijači su prilično naoštreni da pokažu moć na tribinama, najavljujući spektakl na tribinama najvećeg srpskog stadiona u prolećnoj premijeri protiv Voždovca u okviru Mozzart Bet Superlige (16.30, TV ARENA, bespletan ulaz). U taj ambijent povećane borbene gotovosti uklapaju se i pojedina deca kluba, spremna da nagoveste da su sposobna da nastave putevima Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića i donesu Crvenoj zvezdi veliki takmičarski i finansijski benefit.

Međutim, za trenera crveno-belih susret sa jesenjim dužnikom predstavlja nastavak pripremnog perioda. Imaće iskusni stručnjak, tvorac velikih Zvezdinih pobeda, moranje dobrog rezultata. Ali iza površine takmičarskog naboja, jasno je da će Vladan Milojević početi meč bez šestorice momaka projektovanih da budu značajan faktor igre crveno-belih u ovih šest meseci.

Izabrane vesti

Crveno-beli neće moći da računaju na i dalje odsutne In Bom Hvana i Žan Filip Krasoa, Aleksandar Katai još ne trenira sa timom, veliko je pitanje da li će stručni štab domaćina rizikovati sa Ivanićem, Rodićem i golmanom Glazerom. Neće u kombinaciji biti ni Koste Nedeljkovića.

Praktično, Crvena zvezda će meč protiv Voždovca početi u kombinovanom sastavu. Ali, ipak, dovoljno jakom da kao nekada u eri Vladana Milojevića pokaže šampionski autoritet.

Iza napadača Endijaja, čije poteze će pratiti lupom usled želje da ga Vladan Milojević rehabilituje, igraće Osman Bukari, Piter Olajinka i neko od dece kluba. Najveće šanse daju se momku rođenom 2005. godine, Jovanu Šljiviću. Možda Nikoli Kneževiću.

"Ne volim da pričam individualno o igračima. Šljivić je talentovan, ali i Knežević, Mituljikići, Maksimović... Ne bih imao problem da bilo ko od njih i startuje. U mom prvom mandatu nismo imali toliku plejadu mladih, kvalitetnih igrača. Oni su veliko blago i dobijaće šansu kad god bude prilika", istakao je strateg Crvene zvezde.

Očekuje se da do gostovanja Novom Pazaru Crvena zvezda popuni redove. Do tada će na bekovskim pozicijama igrati Viktor Radojević i Lazar Nikolić. U sredini nominalnu prednost imaće Gelor Kanga i Srđan Mijailović.

Voždovac se poslednjih godina pokazao kao Zvezdina crna mačka. Zmajevi su 2017. godine uzeli iz ruku šampionski pehar klubu sa Marakane, dok su u avgustu prošle godine nagovestili velike pukotine u sistemu Baraka Bahara. Ali danas će biti značajno oslabljeni. Nema više Borislava Burmaza i štopera Kneževića, i što je možda još bitnije trenera Marka Savića.

Na poslednja tri gostovanja u Ljutice Bogdana Voždovac je primio osam golova. Znala je Crvena zvezda da u mandatu Dejana Stankovića Zmajevima isporuči šest golova, ali nema sumnje da bi Vladan Milojević, pre svega, bio zadovoljan autoritativnom partijom i sigurnom pobedom. Čisto da dobije još sedam dana za mirniju pripremu nastavka Mozzart Bet Superlige, s obzirom na vrlo nezgodan raspored na početku proleća (Novi Pazar, Čukarički, TSC).

"U goste nam dolazi neugodan protivnik, tim koji uz večitog rivala najmanje leži Crvenoj zvezdi. Pobedili su nas dva puta u prethodnom periodu - u onom susretu na krovu i jesenas u aktuelnom prvenstvu. Imamo motiva, protiv ekipe koja je promenila trenera, ali godinama već ima definisan stil igre, sa mladim igračima punim elana“, rekao je Vladan Milojević.


MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

13.00: (2,55) Železničar (3,30) Novi Pazar (2,80)

14.00: (7,50) Javor (4,20) Partizan (1,47)

15.00: (1,48) Vojvodina (4,20) Mladost (7,25)

16.30: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (18,0)

Nedelja

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)



tagovi

Jovan ŠljivićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara