Komentari na vest

Za Potera je najbitniji dobar advokat: Čelsi je platio 150.000.000 evra na otkaze trenerima u ovih 20 godina

D

Dejani

pre preko 1 godinu

Imam neki osjecaj da će ovaj Amer sa upropasti klub. Cuccurela plaćen 65M , a ništa posebno. Fofana pokazao da je loš, a plaćen 80M.. To je tek pocetak.
o

opasno

pre preko 1 godinu

Najruzniji stadion... uuuu
C

Cccc

pre preko 1 godinu

Jbm te pravo I pravdo gde si. Jedan obični smrtnik ima neograničen ugovor u firmi i šefu se digne ona stvar i da mu otkaz i mora mu dati oštete u vrednosti par plata a ovi dobijaju celu svotu dokle ugovor traje i to milionske. Sutra dobije novi posao i opet zaradjuje milione a mi ovce trošimo zadnji dinar da bi ih gledali nervirali se i punili I'm džepove.
P

PVC

pre preko 1 godinu

Klub nastao masovnim ubrizgavanjem novca 2003. godine i svake godine nakon toga. Do tada su proveli 19 godina u drugoj ligi i ispadali 6 puta iz prve. Plastika!
D

Deniz

pre preko 1 godinu

Momak, ti tada 2003. godine, vrv nisi bio ni rodjen. Tišinčina. Čelsi je bio ekipa sa osrednjim ulaganjima, ali sa legendama. Važio je za veliku četvorku, ali se samo jednom okitio titulom. Biti član velike četvorke podrazumjeva da je ekipa od osnivanja lige uzela najviše bodova. Tu spadaju Junajted, Liverpul, Arsenal i Čelsi. Tako da mali pitaj tatu ako je pratio fudbal, ko je Đanfranko Zola, Dixon, Osgood, Piter Boneti, Bobi Tambiling, itd.
G

Gostimir

pre preko 1 godinu

@Deniz, svaka ti kao u Njegosa, mali samo ceka da komentarise postove u kojima se spominje Celsi. Veoma ispunjen zivot vodi cim dolazi ovde i pljuje klub za koji drugi navijaju, vrv je navijac nekog kluba iz Londona pa ga boli sto je Celsi najveci klub u istom. London is blue!!
T

Trpke

pre preko 1 godinu

@Deniz kakve nebuloze pises, Celzi NIKADA U ISTORIJI nije vazio za klub velike 4, cak stavise proveli su vecinu svoje istorije Kao 3. Klub LONDONA.
K

K R O J F

pre preko 1 godinu

Čelsi ko Čelsi.
a

abrakadabra

pre preko 1 godinu

Prije je red stavao abramovica, e sad kad dodje poter koji je veoma dobar trener ali nije ime i kad zvezde u timu naruse mir u svlacionici bice haos ovaj boli bolje nek se makne iz kluba i pocne uzimat samo profit
t

tezak lik

pre preko 1 godinu

Tuhel je trener koji 90% vremena kritikuje igrace, ne ide mu bas komunikacija sa ljudima, uspeva i one mirnih i hladnih glava da razjari.
v

vldblk9a

pre preko 1 godinu

Bas stetA, Poter mi je nevidjeni lik, obozavao sam da gledam Brajton, igraju jedan od najlepsih fudbala na ostrvu, bukvalno su za jednog centarfora bili daleko da zavrsavaju bez problema u top 7. I da ode bas kod ovih kada sam toliko uzivao u njihovom besmislu i patnji sa onom prevarom od trenera. Steta sto ce ih Poter sigurno izvuci iz krize jer je ovo bas bilo super za gledati.
T

TP-1

pre preko 1 godinu

22 miliona nije nista za ovakav vid poslovanja gde se okrecu abnormalne cifre. Tuhel bi napravio stetu klubu mnogo vecu od ove pomenute cifre,a i vec je napravio sa ovakvim transferima....Lukaku,Sterling,Kuku... Tuhel je morao da ode. Prosto,Celzi je hteli da priznate ili ne veliki brend. Ovakvi rezultati ne prilice renomeu kluba. Igraci su bili protiv trenera i dubioza bi se samo nastavila. Ovaj Poter mislim da nije dobra opcija. Vise sam bio za Poketina. Nije isto voditi klub u LS i neki tamo Brajton,ali dobro. Ako su u klubu tako odlucili,pozdravljam odluku. Bice vremena za kritike.
K

Kleo

pre preko 1 godinu

Sad citam na wikiju, neverovatno je sta je ovaj covek uradio sa Ostersundom. Uveo ih iz 4. u 1. ligu, osvojio kup, izbacio Paok i Galatasaraj u kvalifikacijama za ligu evrope, kasnije prosao grupu, dobio Arsenal u Londonu u eliminacionoj fazi i na kraju ispao, neverovatno. Sad je taj isti Ostersund poslednji u drugoj ligi nakon 22 kola. Zanimljiva biografija zaista, voleo bih da ga vidim u Celsiju.
A

Ambrozini

pre preko 1 godinu

Samo cu postaviti pitanje ad je poslednji pu neki Engleski trener osvojio LS, evropsko ili svetsko pa cak i ligu evrope? Frugson-skot, ajde sem njega neki iz cele Britanije ne mora englez?
I

Izdaja U Tem Denveru

pre preko 1 godinu

Krajem 70-ih i pocetkom 80-ih, englezi su osvojili nekih 5,6 ls za redom ( liverpul, notingem i vila cini mi se), tako da pretpostavljam da je tada jer se u tom vremenu praktikovalo da ekipu vodi trener iz te zemlje. Iskreno, mislim da posle nije niko sem fergija.
v

vldblk9a

pre preko 1 godinu

Fergi nije engleski trener.
k

kojotski

pre preko 1 godinu

Postoji i teorija da je Tuhel sam sebe minirao da bi dobio otkaz, a sve zbog svog nedavnog razvoda. Gde ima dima, ima i vatre.
E

E3

pre preko 1 godinu

Ne znam da li je sebe minirao, ali ekipa je drasticno bila labava!
g

gostNBG

pre preko 1 godinu

Zadnjih 20 godina oni plaćaju 7.500.000 EUR godišnje samo na otpremnine trenerima koji su dobili otkaz! Ali dok ima ovaca za šišanje, koga brija...Samo Telekom Srbije je platio nenormalnih 600 miliona EUR za TV prava za 6 godina, zato samo rokajte....
K

Kleo

pre preko 1 godinu

Istih tih zadnjih 20 godina su osvojili preko 20 trofeja, od kojih 4-5 evropskih, itd., tako da ne verujem da su se preterano potresli zbog nekih 7 miliona evra godisnje, tolika je danas godisnja plata prosecnog premijerligaskog igraca.
o

oo

pre preko 1 godinu

Kažete da se nije snašao u svonsiju a čovek došao i sa ekipom koju nije selekitrao spasao ih sigurnog ispadanja
P

Peki30

pre preko 1 godinu

Odličan tekst koji pogađa suštinu! Klub nema dugoročnu viziju, koncepciju igre, kao Siti ili čak Liverpul, sve je podređeno rezultatu, radi se instiktivno, po inerciji. Tako se mogu osvajati kupovi, pa i Liga Šampiona (Tuhel, pa i Di Mateo), ali ne i lige. Zadnje titule su osvojene takođe na instant popravkama i nadahnuću (2017. Konte s prelaskom na tri štopera nakon još goreg starta sezone i vezanih 15 pobeda), što je ocenjeno kao najveća taktička promena u istoriji lige i na zadržanoj Murinjovskoj strukturi (kosturu) tima iz 2005. godine, a s kojom je osvojio titulu 2015. godine. Sve ostalo bilo je loše u ligi. Tuhel je stradao zbog loše veze (povrede Kantea, Kovačića), posebno def. veznih, nedostatka ravnoteže u igri usled toga, ali i slabog napada. Svojevremeno je Ferdinand govorio koliko je za Čelzi bitan def.vezni, od Makelela do Kantea, da imaju ravnotežu. Pa evo i Liverpul je primer, čim im je veza pukla zbog povreda, nema nigde ni Salaha ni Arnolda, cela ekipa se raspada. Dakle, Poter prvo mora uspostaviti sredinu igre, ima Kovačića, ako nema nikog ima Zakariju, i to je to. Ima of.veznih više nego iko, logično je da će i on igrati s 3 štopera ko u Brajtonu, realno nema tu neke revolucije, osim izbora of.veznih (Pulišić, Haverc, Sterling pre nego Mant i Zijeh koji su van forme). DIleme su Žoržinjo i Galaher, može 1 od njih, dok mi Lotus Čik ne bi video 1 postave i tu se Tuhel dobro zeznuo. Možda Galahera na 10-ku? Dakle, Kepa (pre Mendija, koji je u lošoj formi) - Azpi, T.SIlva (Fofana),Kulibali - Džejms, Kovačić, Zakaria, Galaher-Sterling, Obamejang, Pulišić.
T

TP-1

pre preko 1 godinu

Klub ima viziju i te kako i mnogim stvarima gresis. Kupili su vrlo mlade igrace koji su po mnogima veliki potencijal za vrh igrace. Stavio bi mrtvog Zorzinja ore nego Loftus Cika?! Loftus je odlican,Garager je panjina koja mora jos da se kali. Ako si prati Celzi Loftus Cika je kod Tuhela igrao desnog beka druze,desnig beka ej?! Pa kako da pruzi dobru partiju. Sve je bilo pogresno. Niko nike hteo u Celzi ovog leta samo zbog Tuhela. Zasro je mnogo i zato je morao da ode. Kad je tako lako osvojiti LS kao sto kaze,evi vidim Siti i PSG imaju po tri u vitrini...to mogu samo veliki klubovi ;)
с

седи 1

pre preko 1 godinu

Један клуб без визије у топ 5 је у свету од преузимања Абрамовича... Премијер лига: 2004/05, 2005/06, 2009/10, 2014/15, 2016/17. Друго место: 2003/04, 2006/07, 2007/08, 2010/11. ФА куп: 2006/07, 2008/09, 2009/10, 2011/12, 2017/18. Финалиста 2016/17, 2019/20, 2020/21, 2021/22. Лига куп: 2004/05, 2006/07, 2014/15. Финалиста: 2007/08, 2018/19, 2021/22. Комјунити шилд 2005, 2009. Финалиста: 2006, 2007, 2010, 2012, 2015, 2017, 2018. Лига шампиона 2011/12, 2020/21. Финалиста 2007/08. Лига Европе 2012/13, 2018/19. Суперкуп Европе 2021. Финалиста 2012, 2013, 2019. Светско клупско првенство 2021.
P

Peki30

pre preko 1 godinu

Govorim o viziji igre, a ne rezultata, koji su ekstra u kupovima, ali liga? 2 titule u zadnjih 7 godina, zadnja 2017. godine, posle potpuno nekonkurentni. Nema stila igre, identiteta (pas ko Pep, kontra presing ko Klop, šta oni igraju?), Sari igra jedno, Lampard treće, Tuhel neku polumešavinu Sarijevog poseda i Konteove kontre.Ne može ni da bude kad se menjaju treneri ko na traci. Lampard promoviše Abrahama, Tuhel ga odmah proda. I sad dovodi Obamejanga koji je isti profil. Kakva je vizija da prodaš Tomorija Milanu za 20-30 miliona, a onda posle godinu dana kupuješ igrača iste konstitucije i profila za 80-90 (Fofana), istog talenta i klase? Menjaju se treneri ko na traci, onda imaš promašenu transfer politiku, što 1 dovede drugi proda, a što drugi dovede treći proda. Zamisli to kod Pepa i Klopa? Lotus Čik? Solidan tehničar i pas, ali bez čvrstine, duel igre, nezgrapan, večiti talenat. Šta on igra, osim što glumi nekog tehničara, kad je asistirao, zabio, osim u kupovima protiv niželigaša? Galaher je prošle sezone igrao ekstra, dao 8 golova u ligi u Palasu, dominirao, daj mu da vodi igru, a ne da ti krpi mesto Kantea i Kovačića. Možda može igrati kao 2. centralni veznjak uz Kovačića sad, ali ja bih sad osigurao sredinu sa još Zakarijom i gurnuo Galahera na pleja. Lotus Čik je loš kad god sam ga gledao, precenjen igrač, nezgrapan, niti asistira, niti daje golove, rešio bih ga se odmah, daleko mu je bolji i konkretniji bio Hadson Odoi kao krilo, a rešio ga se. Dakle, dilema je tu da li sa 2 def.vezna (Kovačić,Zakaria) ili Kovačić, Žoržinjo, Galaher. Lotus je ko i Mant, neka polutka, ali mant je van forme, klupa. Od ta 2 mesta pored Kovačića u sredini mora ti igrati i 1.Zakaria/Žoržinjo i 2.Galaher/Mant/Lotus. Ako su ti napred Sterling, Oba i Pulisic/Zijeh kao 2.krilo, nema mesta za Haverca, a Tuhelu je Haverc igrao stalno. I ovde imaju promašaja s profilima igrača koje su dovodili. Ali ne može nikako ko kod Tuhela da igraš bez def.veznog, čak možda i 2 sada kad je porozna odbrana, i da ti u sredini igraju samo Galaher i Lotus Čik ili sam Kovačić i Mant. Poter to mora detektovati i srediti, što ne sumnjam, jer se vidi iz aviona da je sredina bušna i tim zbog toga potpuno van ravnoteže
O

Oplakao

pre preko 1 godinu

Boli ludak sokirao juce igrace Celzija, rekao fudbalerima, ako im nije jasno sta trebaju da rade na treningu dok ne dodje novi trener, neka mu kazu dace im on upustva za treninge😂🤣🤦‍♂️ Bog
F

Ffs

pre preko 1 godinu

To je totalna laz jer je trener napadaca,Beri, vodio trening, kako iole ozbiljniji mediji prenose
G

Goster

pre preko 1 godinu

po nekom mom mišljenju Poter je odličan trener sa pravom filozofijom i shvatanjem fudbala iako je Britanac uopšte nema dodirnih tačaka sa njihovim trenerima i shvatanjem fudbala,sad je njemu najveći problem u sred sezone uzeti ekipu punu zvezdica umisljenih i podici ih,siguran sam da kvalitet imaju,medjutim vratice se na formaciju sa 4 pozadi 3 na sredini 3 u napadu i tu apsolutno ne vidim poziciju za Haverca to mu je prvi a možda i najteži zadatak,da li ce se on prilagodjavati ekipi ili ekipa njemu,prvi put se susreće sa igračima koji imaju veliki ego,premalo je vremena pa tako mislim da ce se naci negdje na sredini za početak,a Celziju treba sportski direktor neko iskusan i ko poznaje trenera i igrace...
П

Паун

pre preko 1 godinu

Мислим да Потер игра углавном формацију 3-4-3 или евентуално 3-5-2. Додуше,у данашњем фудбалу то је најмање битно јер се формација у току утакмице мења безброј пута.
R

Randy Orton RKO

pre preko 1 godinu

Koliko je Celsi povukao dobar potez govori to, da je Poter vidjen kao zamena za Klopa i Gvardiolu u jednom trenutku kad neko od njih napusti klub… Ozbiljsn fudbal igra samaranje lopte ala na Gvardiola nivou.
Б

Блок

pre preko 1 godinu

И који линје трип Амеру,који ни не прати фудбал,да купи клуб баш ме занима.
g

gost11

pre preko 1 godinu

Hahaha, mozda profit od nekoliko stotina miliona?
Б

Блок

pre preko 1 godinu

Не знам како је регулисано,како власници узимају лову,можда у виду позајмица ,они дају позајмицу свом клубу....али ако овако буду радили прелазне рокове,зарадиће амер,ал можда стотине хиљада ал динара :))
I

Izdaja U Tem Denveru

pre preko 1 godinu

Skeptican sam po pitanju potera. Da se razumemo odmah, brajton je igrao divan fudbal prethodne 2 sezone i pokazao se kao sjajan trener. Ali on je radio u brajtonu bez pritiska. Njemu su odlazili nosioci igre kukurelja, bisuma, mopej, vajt, burn, a pritom klub nije trosio mnogo. U prethodne 4 godine brajton je potrosio nekih 200 miliona, sto je za englesku veoma malo. I opet, poterova ekipa je igrala dobar fudbal, dominira i ove sezone. Ali celsi je druga prica. Rezultati se ocekuju odmah, a on nije selektovao ekipu.
Б

Блок

pre preko 1 godinu

Баш штета за Брајтон,баш су кренули лепо...плус имају јако леп стадион,бар преко ТВ-а.
R

Romanov Sin

pre preko 1 godinu

Doveli su najperspektivnijeg moguceg trenera trenutno na svetu, Celzi sa igracima koje ima mora da igra fudbal nalik Mancester Sitiju… Poter je covek koji ima stil igre ako legne mu sve u Celziju, bez zajebancije ovaj moze da bude Fergi…
B

Blast

pre preko 1 godinu

Isto si govorio i za Kontea, Sarija, Lamparda i Tuhela... Toliko o tvojoj objektivnosti... Prvi loš meč ima da ga kuneš...