Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Zabranjena ljubav Kavanija i Simeonea iliti kako je propao El Matadorov transfer u Atletiko

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.01.20. | 14:50

PSŽ, a vala ni Atletiko, nisu baš bili toliko raspoloženi za saradnju koliko sam igrač i trener Jorgandžija

Isprva je delovalo kao logično rešenje, potom  je zvučalo kao sasvim izvesno, samo da bi se na kraju ispostavilo da su transfer Edinsona Kavanija iz Pari Sen Žermena u Atletiko u suštini gurali samo igrač sam i trener Jorgandžija Dijego Simeone. S druge strane, klubovi se nisu baš i upinjali iz sve snage, mada bi preterano bilo reći da prvi čovek madridskog kluba Migel Anhel Hil Marin nije ni pokušao da ispuni želju argentinskom šefu struke. Samo, nije baš ni zalegao.

U Hilovu odbranu, on je od samog starta znao da se PSŽ neće tek tako odreći urugvajskog golgetera, iako je bio svestan da će na leto ostati bez centa obeštećenja. Ali, ovako bar ima vrhunskog napadača na klupi, pa nek se Kavani ljuti koliko hoće. Hil je zato pokušavao da pripremi teren za letnji transfer, ali kako je Simeone insistirao prvi čovek kluba je rešio da proba. Bez prevelikih nadanja.

Izabrane vesti

Istina, jeste dizao ponudu. Prvo sa 5.000.000, preko 8.000.000 i 10.000.000 sve do 18.000.000 evra. Ali je istovremeno spuštao ponudu samom Kavaniju. Ne da bi nešto ućario, već zato što mu budžet opterećen visokim platama i finansijskim fer plejom jedino to dozvoljavao.

Isprva su zaista bili blizu, ali na kraju je Hil morao da odstupi od inicijalnog predloga Kavanijevom bratu i menadžeru Valteru Fernandu, koji je uporno leteo za Madrid pokušavajući da ispuni Edinsonovu želju da se prebaci na stadion Vanda Metropolitano. I samo tamo, iako mu je Inter Majami recimo nudio tri puta više para.

Nije da bi u Atletiku loše prošao. Jorgandžije su mu nudile ugovor do 2022. s opcijom da se, ako postigne određeni broj golova, saradnja produži na dodatnu sezonu. Kavani je rođen 1987. i tad će mu već biti 35 godina, mada je on sam uveren da će tada biti u formi zbog Mundijala u Kataru.

Ali koliko je u stvari Atletiko bio prinuđen da “zakine“ Urugvajca najbolje svedoči informacija Marke da bi posle podizanja ponude Pari Sen Žermeni sam igrač izgubio između 10.000.000 i 14.000.000 evra ako tu uračunamo platu, procente za menadžera, sve bonuse. Valter Fernando se tako nezavršena posla sinoć vratio u Pariz posle četiri dana u Madridu.

Sad se čeka leto, kada će Kavani biti slobodan igrač, ali to ne znači po automatizmu da će završiti u Atletiku, jer sigurno će i drugi probati, pre svih se to očekuje od Mančester junajteda i Čelsija. A verovatno će i sam Atletiko pokušati da pronađe neko dugoročnije rešenje.

Čini se da Hil od starta nije bio uveren da Kavani sa nepune 33 godine vredi baš toliko novca. Te da ni PSŽ nije bio uopšte zainteresovan da ga prodaje. Već da su ceo posao gurali pre svih sam igrač i Čolo Simeone. Pa delom i navijači madridskog kluba.

Na kraju, njihova ljubav je zabranjena. Bar do leta. A do tada, Kavani će morati da trpi status reserve Mauru Ikardiju, Simeone će morati da se osloni na Janika Fereiru Karasku koga se jednom već odrekao bez previše emocija.

(FOTO: ©Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara