Dejan Zukić (© MN Press)
Dejan Zukić (© MN Press)

Zadatak Voše: Posed od 75 odsto pretvoriti u dva gola iz igre

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 12:26

Novosađani na Banjici ciljaju polufinale kupa protiv Rada

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Poraz od Radničkog u Kragujevcu pre četiri dana bio je šesti u nizu novosadske Stare dame, što nije zabeleženo u 108 godina dugoj istoriji kluba. Izlaz iz velike rezultatske krize, Novosađani će tražiti na Banjici, gde u okviru četvrtfinala Kupa gostuju Radu (18.30, TV Arena Premium 3). I posle odlaska Slavoljuba Đorđevića, nastavljen je crni niz, ali u taboru Lala veruju da je masovnije takmičenje šansa za povratak na pobednički kolosek i da će koliko zabeležiti prvi trijumf pod palicom Dragana Radojičića.

Izabrane vesti

Rad se ove sezone takmiči u nižem rangu, a i sam je tokom drugog dela sezone upao u rezultatsku krizu. Na osam mečeva zabeležio je pet poraza, sledi mu borba za opstanak u Prvoj ligi, iako je u prošlom kolu loš niz prekinut trijumfom nad Kabelom u Novom Sadu (0:3), pa u pobedničkom raspoloženju dočekuje Vošu.

Tradicija u međusobnim duelima blago je na strani Novosađana, ostvarili su 24 pobede, Rad je slavio 20 puta, a 22 meča su okončana remijem. Poslednji put dva tima su se sastala pre godinu dana na Banjici, a Građevinari su dobili 2:0.

Znam da tradicija nije na našoj strani kada igramo na Banjici. Toga moraju biti svesni i igrači. Rad sigurno nije ekipa čiji kvalitet ilustruje pozicija na tabeli. Ima kvalitetne pojedinice. Protiv Mladosti GAT igrao je su sa devetoricom fudbalera superligaškog iskustva. Imaju i oni problema s rezultatima slično kao i mi, ali ekipa nije nekvalitetna kao što to mediji predstavljaju. Iako nama javnost daje ulogu velikog favorita, nemamo pravo da upisujemo pobedu unapred, s obzirom na to da smo doživeli šest vezanih poraza u prvenstvu“, oprezan je trener Dragan Radojičić.

Iako im u ponedeljak predstoji gradski derbi s Proleterom, u kojem će nastojati da overe plasman u plej-of, Lale trenutno misle samo o današnjem duelu.

Fokusirani smo na ovu utakmicu i nećemo razmišljati o prvenstvu sve dok se ne završi meč u Beogradu. Uradićemo sve što je do nas da pobedimo i da vratimo samopouzdanje. Ova utakmica može da donese preokret. Potreban nam je samo jedan pozitivan rezultat kako bismo se vratili na pravi put. Iskreno se nadam da ćemo pobediti na Banjici i plasirati se među četiri najbolje ekipe u Kupu Srbije“.

Kup Srbije, 18.30: (6,25) Rad (3,60) Vojvodina (1,55)

U prethodnom periodu Voša je imala i kadrovskih problema. U Kragujevcu protiv Radničkog u protokolu zbog bolesti nisu bili Miljan Vukadinović i Uroš Kabić, a povređen je bio Aleksandar Busnić. Prema svemu sudeći, danas će Radojičić moći da računa na sve prvotimce izuzev Marka Bjekovića i golmana Nikole Simića, povređenih na duži period.

Pokušaćemo da igramo što više na polovini protivnika. Radili smo na tome tokom reprezentativne pauze i već u Kragujevcu s takvim pristupom uspeli da postignemo golove. Ne pamtim kad je Vojvodina imala loptu 75 odsto vremena u svom posedu tokom prvog poluvremena. U tome smo uspeli u prošloj utakmici, ali nažalost, računa se i pamti samo krajnji rezultat. Taj napadački pristup i dobra igra moraju da nam donesu rezultat, a kao što sam i ranije govorio, Vojvodina mora da postiže minimum dva gola iz igre na svakoj utakmici“, istakao je Radojičić.

Piše: Aleksandar Milošević

 


tagovi

Dragan RadojičićFK VojvodinaKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara